vestnik

Ljutomer: Večina svetnikov za novo ravnateljico vrtca

Vestnik, 27. 12. 2020
Vestnik
Deveta občinska seja Ljutomer je potekala prek spleta. Foto Zajem zaslona
Aktualno

Pravijo, da se županja ukvarja z malenkostmi, nima pa vizije – Za ravnateljski položaj v Vrtcu Ljutomer se potegujeta sedanja ravnateljica Ksenija Žuman in Jasna Špindler, vzgojiteljica in pomočnica ravnateljice Vrtca Cezanjevci

Na občinski seji, ki je potekala po spletu, ljutomerski svetniki niso potrdili predlaganega proračuna za leto 2021. Županja je njihovo odločitev komentirala z besedami, da ne ve, kaj pričakujejo od nje. »To je vaša odločitev, ki jo moramo spoštovati. Kaj pripraviti, da boste vsaj pripravljeni razpravljati o proračunu, pa bo res izjemno zahtevna naloga,« je priznala.

Proračun brez vizije


Predlagani proračun za leto 2021 je predvideval 13,3 milijona evrov prihodkov in 13,2 milijona evrov odhodkov. Dobre tri milijone evrov je bilo predvidenih za pomoč občanom, subvencije gospodarstvu in kmetijstvu, javnim zavodom in društvom. Del sredstev so namenili investicijam, ki se že izvajajo. »Nadaljujemo energetsko prenovo preostalih petih občinskih stavb. To so občinska stavba, mestna hiša, dom kulture, objekt na Ormoški 22 ter vrtec in šola na Cvenu,« je v obrazložitvi pojasnila županja. Med drugim bi del sredstev namenili tudi za obnovo več cest, gradnjo krožišča pri sodišču v Ljutomeru in za idejno študijo in razpravo glede obnovitve zadružnega doma v Krištancih.
Svetnik Maksimiljan Gošnjak je po predstavitvi dejal, da Ljutomer v zadnjih letih izredno stagnira. »Ukvarjamo se z nekimi malenkostmi, a če realno pogledamo, bi morali imeti najprej vizijo, tega pa nimamo,« je poudaril in dodal, da ga veliko postavk v proračunu ne prepriča. Svetnik Tomi Nemec pa je še pred glasovanjem predlagal, da se javna razprava podaljša na 45 dni, kar je županja upoštevala. Predlog odloka proračuna je podprlo 7 od 19 prisotnih svetnikov.

Pozitivno mnenje Jasni Špindler
Med drugim so na seji prisluhnili tudi kandidatkama za ravnateljski položaj v Vrtcu Ljutomer. To sta sedanja ravnateljica Ksenija Žuman in Jasna Špindler, ki trenutno dela kot vzgojiteljica in pomočnica ravnateljice Vrtca Cezanjevci. Dvanajst svetnikov je pozitivno mnenje dalo Špindlerjevi, trije Žumanovi. Kandidatka, ki jo bo dokončno izbral in potrdil svet Vrtca Ljutomer, bo prevzela mandat 8. januarja prihodnje leto.

ljutomer občinska-seja