vestnik

Vedno več politikov med okuženimi z novim koronavirusom

STA, 14. 3. 2020
Wikimedia
Aktualno

Po svetu je vedno več primerov politikov in vidnih osebnosti, pri katerih so potrdili okužbo z novim koronavirusom. V italijanski vladi so okužbo potrdili pri namestnikih ministra za zdravje in izobraževanje. V bolnišnici v Madridu zaradi koronavirusne bolezni 19 (covid-19) zdravijo bivšega generalnega sekretarja zveze Nato Javierja Solano.

47-letni namestnik italijanskega ministra za zdravje, zdravnik Pierpaolo Sileri je na Facebooku po poročanju nemške tiskovne agencije dpa objavil, da se je okužil pred nekaj dnevi, ko je bil v stiku z osebo, za katero se je sumilo, da je okužena z novim koronavirusom. Sileri je dodal, da je v izolaciji na svojem domu.

Namestnica ministra za izobraževanje, 32-letna Anna Ascani, je na Facebooku prav tako objavila, da je v domači izolaciji ter da ima nekoliko povišano temperaturo in kašelj.

Viri blizu španske politike so za francosko tiskovno agencijo AFP potrdili, da v madridski bolnišnici zaradi covida-19 zdravijo Solano, ki je bil v preteklosti tudi španski zunanji minister in visoki zunanjepolitični predstavnik Evropske unije.

V Španiji so doslej potrdili več kot 5753 primerov okužbe z novim koronavirusom. Umrlo je 136 ljudi. Po Italiji je tako Španija zaenkrat najhuje prizadeta evropska država zaradi novega koronavirusa.

Armenski premier Nikol Pašinjan pa je sporočil, da se je odločil za samoizolacijo, saj je bila njegova soproga Anna v preteklih tednih sestala s prvo damo Brazilije, za izolacijo pa se je odločil iz previdnosti. Dodal je, da je na svojem domu izven prestolnice Erevan. V Armeniji so doslej potrdili 15 primerov novega koronavirusa, navaja dpa.

V Braziliji so četrtek potrdili okužbo pri svetovalcu brazilskega predsednika Jairu Bolsonaru, pri katerem pa je bil test na okužbo negativen.

italija španija armenija