vestnik

Velika pridobitev za Radmožance in občino Lendava 

Jože Žerdin, 23. 5. 2019
Jože Žerdin
Aktualno

Gasilsko društvo Radmožanci se je pred štirimi leti odločilo, da bo pristopilo k gradnji nove gasilske garaže pri obstoječem vaško - gasilskem domu. Slovesen prevzem je bil minulo soboto. 

Gasilske slovesnosti se je poleg župana občine Lendava Janeza Magyarja in predsednika Gasilske zveze Lendava Srečka Prendla udeležilo tudi večje število gasilcev iz Gasilske zveze Lendava in sosednjih društev. Delno gre zahvala občini Lendavi, ki je kupila zemljišče za novo gasilsko garažo, za katero je načrt izdelal Projekt T- Tomislav Vajda.



V novih prostorih bodo gasilci lažje, boljše in kvalitetnejše delovali na požarno preventivnem področju. Ob tej priložnosti se je društvo s plaketo zahvalilo tudi številnim donatorjem in posameznikom, ki so jim priskočili na pomoč, plaketo gasilskega veterana pa je prejel Ludvik Kocet. Blagoslov gasilske garaže in obnovljenega vaško - gasilskega doma je opravil župnik župnije Dobrovnik, mag. Simon Štihec. Kulturni program so obogatili učenci Dvojezične osnovne šole Genterovci in domača etno pevska skupina.

b7e173b680064058c74ddc2191b26be6
Jože Žerdin
Blagoslov gasilske garaže in obnovljenega vaško- gasilskega doma je opravil župnik župnije Dobrovnik, mag. Simon Štihec.


gasilci Radmožanci
Kaj zdaj berejo drugi