vestnik

Velikonočni ponedeljek sončen, prej oblaki in dež  

Vida Toš, 30. 3. 2018
Pixabay
Na velikonočni ponedeljek bo pokukalo sonce.
Aktualno

Velikonočni prazniki bodo, tudi kar se vremena tiče, razgibani.

Čaka nas namreč precej muhasto aprilsko vreme. Andrej Velkavrh, dežurni prognostik pri Agenciji Republike Slovenije za okolje, pravi, da po zimi končno prihaja čas, ko sonce spet dobi svojo moč: "Vreme dobesedno zacveti; dovolj je že nekaj ur sončnega vremena, pa že imamo tudi kopaste oblake in lahko tudi plohe. Tudi temperatura lahko čez dan kar 'poskakuje' in kakor hitro se sonce skrije, se hitro ohladi za kar nekaj stopinj." Velkavrh dodaja, da je pomladanska toplota res odvisna od sončnega vremena, a tudi o temperature zračnih mas, ki so nad nami: "A sonce je tisto, ki razgiba vremensko dogajanje."


a2bf61acabc523e7df168e80c769c88d
Pixabay
Tokratni prazniki bodo bolj ali manj deževni.


Danes bo oblačno in večinoma suho, jutri bo podobno; dopoldan večinoma suho, popoldne bo začelo deževati. Pihal bo jugozahodnik. Dež bo ponehal v nedeljo zjutraj, čez dan se bo oblačnost začela trgati. Največ sonca bo na sam praznik, na velikonočni ponedeljek.


Danes bodo temperature do 16 stopinj Celzija, jutri zjutraj okrog 8, popoldan prav tako 16. Vnedeljo zjutraj bo 5, popoldan pa 12 stopinj. V ponedeljek pa bo zjutraj kar mrzlo – samo 2 stopinji, popoldan pa bo tam okrog 14 stopinj.

A kljub temu ne pustite, da bi vas oblaki preveč težili; tudi dež in blato znata biti prav zanimiva. Pa lepe praznike!
vreme Andrej Velkavrh velikonočni prazniki