vestnik

Veljajo zaostreni ukrepi za zajezitev okužb, v Pomurju 45 novih okužb

Vestnik.si, 1. 11. 2021
Jure Zauneker
Necepljeni zaposleni se morajo za opravljanje dela presejalno testirati s testi HAG za samotestiranje oziroma testirati s testi HAG na vsakih 48 ur.
Aktualno

V nedeljo so v Sloveniji opravili 2632 PCR-testov in z njimi potrdili 1257 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Pozitivnih je tako 47,8 odstotka opravljenih testov.

V nedeljo so okužbe potrdili v 10 pomurskih občinah, od tega 14 v Občini Murska Sobota, 7 v Občini Puconci, 6 v občinah Beltinci in Ljutomer, 4 v Občini Tišina, 2 v občinah Gornji Petrovci in Grad ter po 1 v občinah Dobrovnik in Sv. Jurij ob Ščavnici.

Z današnjim dnem veljajo zaostreni ukrepi za zajezitev okužb, maska je obvezna tudi za uporabnike storitev, kjer obstaja možnost za medosebni stik. Kljub izpolnjenemu pogoju PC je od danes namreč obvezna uporaba zaščitne maske v dejavnosti zdravstva, izobraževanja in socialnega varstva ter v dejavnostih in pri nudenju vseh storitev, kjer obstaja možnost za medosebni stik.

Testiranje s testi HAG za samotestiranje se z današnjim dnem uvedlo za vse učence osnovne šole in dijake, in sicer se pogostnost samotestiranja poviša na dvakrat tedensko s pravico do uporabe desetih testov za samotestiranje. Samotestiranje je potrebno tudi za udeležbo v športnih programih, športno-rekreativnih dejavnostih in za obšolske dejavnosti ne glede na starost učenca in dijaka Necepljeni zaposleni se morajo za opravljanje dela presejalno testirati s testi HAG za samotestiranje oziroma testirati s testi HAG na vsakih 48 ur, in sicer tako, da mora oseba ob začetku opravljanja dela imeti veljaven test HAG za samotestiranje ali test HAG, ki ni starejši od 48 ur.

covid okužba pomurje maske
Kaj zdaj berejo drugi