vestnik

Odlok o prepovedi ponujanja blaga in storitev na področju voznikov in vozil ostaja v veljavi

Vestnik, 29. 12. 2020
Bobo
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Na današnji dopisni seji je vlada sprejela več odločitev, med drugim je izdala Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil.

Odlok, ki bo začel veljati 2. januarja 2021 in bo veljal sedem dni, določa še, da se veljavnost vozniških dovoljenj, teoretičnega dela vozniškega izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so zaradi začasne prepovedi iz 1. člena tega odloka potekla ali potečejo od 16. novembra 2020 do vključno 8. januarja 2021, podaljša do vključno 28. februarja 2021. 

avtosola_bobo_18.11.13_0
Bobo
Fotografija je simbolična

Vlada je sprejela tudi Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikov v Republiki Sloveniji, s katerim pa se za obdobje med prazniki ohranijo izjeme, kot veljajo v obstoječem odloku. Z odlokom se tako dovoljuje izjeme, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma za zagotavljanje varnosti in zdravja. Med te izjeme spadajo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, pri čemer se kot izjema ne šteje prodaja oblačil in obutve v teh prodajalnah. 

Med izjemami še naprej ostajajo tudi lekarne, prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, finančne storitve, pošta, dostavne službe, dimnikarske službe, individualne nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve, osebni prevzem blaga in hrane, razen alkohola in alkoholnih pijač med 6. in 21. uro na prevzemnih mestih, druge nujne storitve za zagotavljanje varnosti in zdravja, tržnice s hrano, trafike in kioski za prodajo časopisov in revij ter storitve frizerskih salonov. 

Ta odlok začne veljati 31. decembra in velja sedem dni.  

vlada dopisna-seja-vlade odločitev