vestnik

Zavod Marianum Veržej spet odpira vrata, v času zaprtja urejali okolico

Vestnik, 11. 6. 2020
Vida Toš
Zavod Marianum Veržej ponovno odpira svoja vrata.
Aktualno

V zavodu delujejo marijanišče, rokodelski center DUO in penzion Mavrica. Pred tremi meseci so zaradi epidemije zaprli svoja vrata, danes pa jih ponovno odpirajo.

V mesecih, odkar zavod ni obratoval in so bile tudi dejavnosti v marijanišču, rokodelskem centru in penzionu Mavrica začasno opuščene, so prostovoljci in salezijanci poskrbeli za ureditev okolice zavoda in za hišo, ki že čaka na nove goste. Po predhodno načrtovanem programu se bodo z današnjim dnem, ko ustanova ponovno odpira svoja vrata, začele izvajati vse dejavnosti. Tudi poletni programi bodo potekali po načrtih, gostje v penzionu Mavrica pa bodo lahko koristili tudi turistične bone. 

center-duo-veržej, razstava, katalog-slovenskih-glin, urban-magušar
Jože Žerdin
Zavod Marianum Veržej ponovno odpira svoja vrata.

Dejavnosti za celo družino 

V marijanišču so urejeni prostori za oddih ali strokovna usposabljanja, prvoobhajanci, birmanci, mladinske ali zakonske skupine pa lahko tam izvajajo lastne programe. V penzionu Mavrica je na voljo 26 sob z dvema, tremi ali več ležišči, v nekaterih sobah so tudi čajne kuhinje, na voljo je seveda tudi okrepčevalnica ter možnost koriščenja polnega penziona ali polpenziona s prleškimi in prekmurskimi dobrotami.

94635beb55dee8fd1080d48c6e8aa906
Vida Toš
Rokodelski center Duo Veržej.

V zavodu deluje tudi Center domače in umetnostne obrti (DUO), ki poleg rednih izobraževanj, trženja in promocije pozabljenih rokodelskih obrti v tem delu Slovenije nudi obiskovalcem ustvarjalne delavnice. V centru so večkrat tudi rokodelske in etnološke razstave, med bolj znanimi sta razstavi ob božičnem in velikonočnem času, deluje pa tudi rokodelska trgovina. 

veržej zavod-marianum zavod-marianum-veržej prenova