vestnik

Vestnikova volilna pravila 

Vestnik, 7. 5. 2019
Nataša Juhnov
Slika je simbolična
Aktualno

Vestnik bo kot samostojen in nestrankarski medij, ki je zavezan javnosti, bralce tiskane in elektronskih izdaj ter uporabnike socialnih omrežij neodvisno in nepristransko informiral ob volitvah v Evropski parlament 2019.

Med kampanjo bomo omogočili celovit pogled v volilno ponudbo, pri čemer bomo politične stranke, liste in kandidate za poslance v Evropskem parlamentu spremljali po lastni uredniški presoji pomembnosti, relevantnosti, verodostojnosti in zanimivosti. O predvolilnih dogodkih bomo poročali skladno s profesionalnimi merili in kodeksom novinarjev Slovenije. Vestnik bo zavezan načelu kakovostnega in celovitega informiranja javnosti, vnaprejšnje podpore ne bo dajal nikomur. Predvolilne dogodke in kandidate bomo interpretirali in kritično vrednotili po lastni uredniški presoji. Izbira vsebin, sogovornikov in poudarkov je v domeni uredništva. Upoštevali bomo izvirnost, različnost pogledov in idej, zavračali pa nestrpnost in druge nedemokratične oblike sporočanja. Med kampanjo ne bomo objavljali pisem z očitno predvolilno vsebino, objavljali pa bomo tudi izsledke javnomnenjskih raziskav.
Kandidati in njihovi podporniki lahko predvolilna sporočila objavljajo tudi v obliki plačanih oglasov, za katere veljajo veljavni ceniki. Njihova vsebina in način objave morata biti v skladu z ustavo in zakonom.
volitve
Kaj zdaj berejo drugi