vestnik

Vida vidi: Na m... svet stoji

Vida Toš, 4. 5. 2018
Nataša Juhnov
Ljudje smo radovedneži od las na glavi do mezinčkov na nogah.
Aktualno

Ali zakaj je najlepše živeti tak, kot si.

Ljudje smo radovedneži od las na glavi do mezinčkov na nogah. Tako je, pa če se vam zdi prav ali ne. In prej se z neko stvarjo sprijazniš, lažje jo kontroliraš, reguliraš, spreminjaš ali upravljaš; če želiš seveda. Tudi del mene je voajerski, to brez težave priznam; posebej me zanimajo ljudje v eni od najbolj primarnih situacij. Med seksom.


To sicer ne pomeni, da zvečerhodim naokrog in gledam ljudem skozi ključavnice (je pa zanimivo kdaj vreči pogled skozi kako okno, ki osvetljeno - kljub zavesam - prepušča podobe). A - brez strahu - nimam kakih bolezenskih, spolnih ali drugih nagnjenj. Sem čisto povprečno radovedna babnica, ki pač prizna, da jo nekatere stvari zanimajo bolj - seks recimo - druge, kot je čiščenje ali kuhanje, pa malo manj.

5da192017fe5ebdb3f83b801845f5f80
Pixabay
Življenje teče mimo nas.


Že od nekdaj sem rada opazovala; najbolj ljudi. Ko smo še kot vozačice srednješolke čakale na avtobus - spominjam se, kot bi bilo včeraj - sva s prijateljico sedli na klop pod divjim kostanjem sredi Ptuja in … življenje je teklo mimo. Nič nisva govorili, samo opazovali sva. Ljudje so hiteli sem in tja, prihajali iz trgovin, bifejev in mudilo se jim je. Domov, v službo, kdo ve, kam. Mali, veliki, suhi in debeli, vsi pa zanimivi. To je bil moj priljubljen način preganjanja časa. Nič slabega, nič hudo mislečega, nič umazanega, le opazovati življenje, ki se vali mimo.

6c0c8073c8ad6e73cea24bc4dde12b4b
Pixabay
Življenje teče mimo nas.


Zdaj imam manj časa in manj priložnosti za to, a mi še vedno kdaj uspeva. In tisto, kar me zanima, udejanjam s svojimi možgani; sem torej malo atipičen voajer - namreč, ne zalezujem ljudi in ne kukam jim v postelje, ampak si jih predstavljam. Torej: predstavljam si jih, kako so videti med svojimi najbolj intimnimi trenutki. Posebej veliko veselje mi je to početi z ženskami (ja, ženska hudoba je neizmerna, a ne ;) ), ki imajo očitno nenaravne pritikline. Od glave do pet, da ne bo pomote. Prav zanimivo se mi je v glavi poigravati z vprašanji, kaj v postelji dajo od sebe, kako to zgleda in ali se sploh upajo spraviti zraven tiste, ki imajo na sebi karkoli umetnega. Kajti dandanes je izjemno popularno imeti na sebi vsaj umetne trepalnice, podaljšane nohte, lasne vložke, nedrčke, ki dvignejo, kar se le da, da o implantatih v prsih in na zadnji plati sploh ne govorim. Kaj naredijo, ko ostanejo same s sabo in svojim partnerjem za zagrnjenim oknom spalnice? A dajo trepalnice dol? Ali umijejo samo šminko? Upajo s temi nohti sploh pobožati partnerja? Ali seksajo v push up modrčkih? Kajti, če ga slečejo … dvomim, da je gospod tako zadovoljem z odvitim kot je bil z zavitim darilom. Se sploh kdaj resnično predajo? Ali se večno skrivajo? Zanimivo za umret. Moški so mi - kar se opazovanja tiče - popolnoma nezanimivi. Edino, ko vidim kakega obilnejšega, se vprašam, le kako mu uspeva … po misionarsko prav gotovo ne …


Sama sem, da ne bom izpadla totalna pras…, ki opazuje druge, o sebi pa nič ne pove, čista fenica naravnega. Moji nohti so bili zelo dolgi in zelo trdni zelo dolgo; zdaj se ves čas lomijo. Kaj hočemo, tri nosečnosti, pomivanje posode in vrt naredijo svoje. Lase imam najraje ultra kratke; z velikostjo prsi sem imela probleme edino, dokler sem imela več kilogramov in me je obremenjevalo to, da so skozi vrata vedno najprej vstopili moji joški, šele nato jaz. Nimam niti enega tatuja; v študentskih letih sem si ga sicer želela, pa ni bilo denarja, zdaj sem na nek način hvaležna za to. Čeprav še razmišljam o tetoviranju. Zadnjič sem na bazenu opazovala japonsko pokrajino na hrbtu nekega plečatega možaka … in mi je padlo na pamet, da bi si vtetovirala kak haiku ali podobno kratkega. Kaj pa jaz vem, nekam, kjer ne bi vsi že takoj videli, kakšna sem - na notranjo stran bedre recimo. Nekaj takega kot “en sex na dan, odžene zdravnika stran”. Ne, to je predolgo. “Na m… svet stoji” je boljša. In jaz? Kako imam najraje? Mislite - od zgoraj ali misionarsko, pa to? Naravno ;)

vida vidi kolumna voajer