vestnik

(VIDEO) Blue Planet: »Prilagajamo se občinstvu in priložnostim«

Maja Hajdinjak, 21. 8. 2018
Blue Planet
Blue Planet s pevko Katarino Šebök, ki pride tudi na Vestnikov piknik. 
Aktualno

Skupina Blue Planet je nastala leta 1999 in tako bo naslednje leto praznovala jubilejno, 20. leto skupnega ustvarjanja.

Kot nam je povedal član skupine Bojan Koltaj, je zgodba skupine Blue Planet nastala v osnovnošolskih letih in se ves ta čas razvijala. »Lahko rečem, da je skupina nastala spontano. Bili smo prijatelji, ki jih je družila ljubezen do glasbe, in tako smo se spontano odločili za bend,« pove. Blue Planet sestavlja pet članov – Robert Šebjanič (vokal), Bojan Koltaj (klaviature), Matjaž Kučan (baskitara), Jože Glažar (kitara) in Mitja Domonkoš (bobni), ki je zamenjal Simona Novaka. Od začetka so igrali priredbe znanih skladb, vse od roka, popa do zabavne glasbe. V njihovem repertoarju pa najdemo poleg teh kar nekaj avtorskih skladb. Prvi album z avtorskimi skladbami, ki nosi naslov Telo se krivi, so izdali leta 2010, naslednje leto, kot nam je zaupal Koltaj, pa načrtujejo izdajo drugega albuma. Letos so na tržišče poslali že dve skladbi, ki bosta na novem albumu: v maju pesem Očaraj me, pred nekaj dnevi pa pesem Malo in pomalo, kjer je z njimi zapela Katarina Šebök, mlada pevka, s katero sodelujejo od januarja letos, pridruži pa se jim na večini nastopov. Izdelek je plod sodelovanja z avtorjem Alexom Volaskom, ki je napisal besedilo, glasbo in aranžma.


##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/V8ffRUrR9Xk##


»V osnovi smo žur bend, nismo bend, ki bi delal svoje skladbe in to tržil. Glasbo delamo sproti, kakor se nam zazdi. V glavnem preigravamo priredbe in zabavamo občinstvo doma in širše. Prilagajamo se občinstvu in priložnostim.« Igrajo na različnih dogodkih, od festivalov, veselic, porok do drugih zasebnih zabav. Nastope imajo praktično vse leto, igrajo skoraj vsak konec tedna. Z igranjem se ukvarjajo ljubiteljsko, vsak od njih je drugače zaposlen.


V teh dneh je za skupino v ospredju promocija novega singla Malo in pomalo. »Hkrati promoviramo tudi sodelovanje s Katarino. Posnet imamo še en duet z njo, ki ga bomo v prihodnje poslali na trg, za zdaj pa je prioriteta promocija tega aktualnega. Na Vestnikovem pikniku bomo tako promovirali oboje, pesem in naše sodelovanje,« pove Bojan Koltaj. Sodelovati so začeli spontano. »Na lanskem silvestrovanju v Murski Soboti smo jo naključno poklicali na oder, da je z nami zapela, in tako smo začeli sodelovati.« Kot še doda, sedaj na skoraj vse nastope prihajajo s pevko. »Tako da pride tudi na Vestnikov piknik,« sklene Bojan Koltaj.
Na Vestnikovem pikniku bo poleg nastopa skupine Blue Planet še veliko drugega dogajanja:
https://www.vestnik.si/video-ste-pripravljeni-na-zabavo-pomurja-6547463

Blue Planet
blue planet vestnikov piknik