vestnik

(VIDEO) David Žibrat: "To je motivacija za nadaljnje delo"

Vestnik, 8. 3. 2020
Nataša Juhnov
Za Davida Žibrata lahko glasujete pod številko 10.
Aktualno

Izbiramo Vestnikovo osebnost Pomurja 2019. Žirija je izbrala deset kandidatov, ki so po njihovem mnenju družbo naredili boljšo in lepšo. Pa naj je bilo to s pogumno odločitvijo in razkritjem osebne zgodbe, poslovnim ali športnim uspehom, pomaganjem sočloveku ali odkrivanju novih dejstev.

David Žibrat je v letu 2019 na svetovnem prvenstvu v Sarajevu postal svetovni prvak v kikboksu v kategoriji light contact do 89 kilogramov. Na uradni svetovni lestvici WAKO Kickboxing Official Ranking je z 8652 točkami na 1. mestu. S svojim Kickboxing klubom Pomurje pa skrbi za mladi rod kikboksarjev. 

Negovanje 2024

(FOTO) V Negovi spet v znamenju zelišč

Na gradu Negova so tudi letos izvedli tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE, kjer se je celotno dogajanje vrtelo okrog zelišč in zeliščarstva. Čez ves dan je potekala zeliščarska tržnica, na kateri so se lahko izmenjevale sadike in semena zelišč, najti je bilo mogoče pripomočke za vzgojo zelišč, izvedeti kaj več o uporabi zelišč za krepitev zdravja, za negovanje dobrega počutja, v kulinariki in negi. S tem namenom so obiskovalci lahko kupili razne čaje, kreme, mazila, soli, tinkture, hidrolate, namaze in še kaj. Iva Hari je izvedla kulinarično delavnico Z zeliščnega vrta na krožnik, Simon Veberič in Suzana Simenčič iz Alchemie Pannonice sta predstavila najpogostejše napake pri uporabi eteričnih olj, Vesna Golob je predstavila zeliščne pripravke za čiščenje kože in presnove, Sanja Lončar je predavala o zeliščnih skrivnostih za hitro polnjenje baterij, Alenka Šoštarič pa o zeliščih za boljše zdravje našega vrta. Za najmlajše je bil na voljo Apolonijin kotiček z interaktivnimi igrami in degustacijo čajnih mešanic. Sonja Jagarinec je za otroke pripravila tudi delavnico, na kateri so posadili zelišča, Družinsko gledališče Kolenc pa je izvedlo predstavo Kekec in Prisank. Obiskovalci so si pod vodstvom lahko ogledali grad in pokusili grajsko juho iz kotla, ki jo je pripravilo Turistično društvo Negova-Spodnji Ivanjci, člani društva so prav tako nastopili kot grajska gospoda.

Svoj glas, s katerim lahko kandidatu pomagate do osvojitve naziva, lahko oddate TU. Na ta način boste tudi sodelovali v nagradnem žrebanju za kosilo v dvoje na domačiji Marof.

Vestnikova osebnost Pomurja 2019
Vestnik.si
Izbiramo Vestnikovo osebnost Pomurja 2019. Za Davida Žibrata lahko glasujete pod številko 10.

vestnikova-osebnost-pomurja-2019 kandidati izbor