vestnik

(VIDEO) Isaac Palma v Negovi pel za šolski sklad

Vida Toš, 5. 4. 2018
Vida Toš
Koncert, katerega prostovoljni prispevki so šli v šolski sklad, je bil pol do zadnjega kotička telovadnice OŠ Negova.
Aktualno

Na osnovni šoli Negova so pripravili dobrodelni koncert, s katerim so zbirali sredstva za šolski sklad. Poleg otrok šole sta kot posebna gosta nastopila Francisco Soto Bravo in Isaac Palma.

Ravnateljica osnovne šole v Negovi Slavica Trstenjak pravi, da koncerte, od katerih gre denar za za šolski sklad, pripravljajo vse odkar so sklad ustanovili: “Denar za sklad dobimo na tri načine; prvi je, da vse leto zboramo star papir, drugo, da se starši odločijo, koliko bodo mesečno primaknili za sklad. Za organizacijo dobrodelnih koncertov pa smo se odločili, ker imamo na šoli učitelje in učence, ki so dobri glasbeniki, kulturniki in igralci. To se nam je zdel zadetek v polno tudi zato, ker smo kulturna šola in tako v življenje šole povabimo tudi starše in lokalno skupnost.”


374c7b724c698150a9b7e09086b3640e
Vida Toš
Ves program so pripravili otroci šole in vrtca.


Vedno na koncert - na katerem v osnovi nastopajo otroci šole in vrtca - povabijo tudi kakšnega znanega glasbenika, igralca ali komika, ki popestri dogajanje: “Letos smo si zelo želeli, da bi na koncert privabili kakega trenutno atraktivnega glasbenika ali pevca in padla je ideja, da bi to bil Isaac Palma, ki niti ne živi tako daleč stran od nas - stanuje namreč na Ptuju. Zato smo mu napisali tako lepo, motivacijsko pismo, učenci so dodali prijazne misli in Issac je bil vesel ter obljubil, da pride. Mi pa smo bili presrečni.” Zaradi tega so dobrodelni koncer pripraivili sredi tedna, saj je Isaac ob koncih tedna preveč zaseden.
##YOUTUBE-https://youtu.be/f2TWSSIDDJY{/youtube_center_ozko}
Osnovni program koncerta so sicer pripravili otroci šole, eno od točk so prispevali otroci s šole, ki plešejo pod okriljem Plesne šole Zeko, poleg Isaaca pa so imeli še enega posebnega gosta, Francisca Sota Brava.Ta sicer živi v Cerknici, obiskujejo pa negovsko osnovno šolo tudi njegovi sorodniki.


Koncert, pravi Slavica Trstenjak, so naslovili Dobrota ni sirota. Gre za misel, katere avtor je Anton Trstenjak, po katerem se negovska šola tudi imenuje: “Skozi ves koncert so otroci prepletli njegove misli o dobroti in druge njegove reke, ki so zelo uporabni tudi za današnji čas.”
Kam šola nameni denar, zbran na takih koncertih? Za otroke, ki zaradi socialno šibkejšega statusa družine, v kateri živijo, potrebujejo pomoč za plačilo šole v naravi ali česa drugega, nekaj gre tudi za nadarjene učence; določen znesek za plačilo šole v naravi pa primaknejo vsem. Slavica Trstenjak: “Včasih pa kupimo tudi kakšne pripomočke za šolo - tokrat bomo recimo denar namenili za naglavne mikrofone, saj so ti, ki jih imamo, res dotrajani. O tem, kam bo šel denar, določa upravni odbor šolskega sklada, v vsakem primeru pa se vrača nazaj k otrokom.”
{youtube_center_ozko}https://youtu.be/QpfY0T3A2ic##
Ti so bili nad nastopom Issaca Palme tako navdušeni, da so se mu pridružili kar na odru, tako se je dobrodelni koncert zaključil kot čisto prava zabava.

Vida Toš
Isaac Palma je navdušil in koncert se je končal kot vsesplošna zabava.
OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova Francisco Soto Bravo Isaac Palma Dobrodelni koncert