vestnik

Video opus Jožeta Zadravca

Tomo Köleš, 22. 2. 2021
Osebni arhiv
Bobnar Jože Zadravec. FOTO OSEBNI ARHIV
Aktualno

Znani pomurski bobnar Jože Zadravec, doma iz Veržeja, je ob pomanjkanju nastopov v živo posnel in objavil nekaj videospotov svojega glasbenega ustvarjanja kar doma.

Za tiste, ki ga doslej niso poznali po rokovski plati, je posnel bobnarski del priredbe skladbe Free Bird skupine Lynyrd Skynyrd. »Ko pa je sedem dni megla, ni sonca in pozitivnih novic ter se bliža polna luna, nastane pesem, kot je Kamenšconska megla,« je svoj naslednji videoposnetek z izvirnim naslovom Pebble Fog opisal Zadravec, ki ga je možno videti tudi na posnetkih brata Riharda, s katerim nastopata skupaj v zasedbi RiHard Trio. 
Sinica
Jože je posnel videospot tudi s skupino Simpatico, ki jo sestavljajo še izkušeni slovenski glasbeniki Rok Vilčnik, Marko Zaletelj in Luka Herman Gaiser. Skladba se imenuje Sinica in ima podnaslov Zapoj za tiste, ki jih ni, posvečena pa je vsem tistim bližnjim, ki jih ni več med nami. »Vsaka ustvarjalna pot se začne nekje in z nekom. Tista dragocena bitja, ki so nam pokazala, kako leteti brez spon, brezskrbno in z razprtimi krili, bodo za zmeraj shranjena v posebnih predalih znotraj nas, ki jih z ljubečo hvaležnostjo vedno radi odpiramo. Sinica je simbol utesnjenosti človeka znotraj družbenih pravil in norm, ki jo lahko presežemo samo s pomočjo umetnosti. Hkrati pa je tudi opomnik naše minljivosti,« je pesem opisal avtor besedila in pevec Rok Vilčnik. 
Jože Zadravec je kot bobnar sodeloval tudi pri snemanju petdesetminutnega spletnega koncerta z zasedbo Bilbi & Co., ki je v okviru projekta Awwwditorij nastopila v Narodnem domu Maribor. »Upam, da bom imel v letu 2021 več nastopov. Ostanite zdravi. Poslušajte glasbo. Očistite se nepotrebnega balasta,« svojim poslušalcem sporoča Zadravec, ki je aktiven v še več glasbenih zasedbah, ob tem pa je še programski vodja festivala Re:Pannonia v Križevcih pri Ljutomeru, producent in učitelj bobnov.  
jože-zadravec glasba