vestnik

(VIDEO) Pepson se sprašuje, "kama nas tau pela"

Maja Hajdinjak, 11. 8. 2018
Osebni Arhiv Mateja Kuharja
Aktualno

Prekmurski raper Matej Kuhar - Pepson je na sceno poslal nov komad, s katerim želi obuditi druženje.

Pesem z naslovom Kama nas tau pela je še ena v vrsti Pepsonovih pesmi z globjim sporočilom. "Navdih za pesem sem dobil, ko sem se spsom sprehajal po vasi. Vse je bilo mrtvo, nikjer nobenega glasu, nobenih otrok, čeprav jih je v vasi ogromno. Srečal sem samo veliko avtomobilov, ki so z veliko hitrostjo drveli mimo mene ..." pove Pepson.

4f73790630e82b6c3fe5a437b9dea330
Osebni Arhiv Mateja Kuharja


Zato je sporočilo njegove pesmi, da je treba ponovno obuditi življenje v vasi. "Moramo se spet družiti na igrišču, v naravi, kjer koli, samo da ne bomo vsi zaprti v svojih domovih pred računalniki in mobilnimi telefoni. Kot sem omenil v komadu, bi rad zopet vzpostavil vez in ravnovesje med človekom in naravo. In današnji mladini opisal naše otroštvo, da bi videli, kako bi otroštvo dejansko moralo izgledati," nadaljuje Pepson. Sam, pravi, je zelo srečen, da je imel tisto pravo otroštvo.

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/cM7dqTgjSCA##


Večjo prepoznavnost, prvič tudi izven Prekmurja, je Pepson doživel letos, ko je skupaj s Sandijem in Valentinom Horvatom posnel nedvomen hit Pridi na Goričko. "Moram povedati, da nas še vedno predvaja večina slovenskih radijskih postaj, na njih pa smo osvojili tudi kar nekaj super nazivov," nam je zaupal. "Za vse to se moram zahvaliti Sandiju in Valentinu, kajti Pridi na Goričko smo mi trije!"



V zadnjem času se je povečalo tudi število nastopov, česar prej, kot pravi, ni bil vajen. "Mi je pa zelo všeč nastopati. Ker sem na odru s srcem." Tudi za v prihodnje se obeta kar nekaj nastopov, več pa nam ni smel izdati.

698733a9a7079c8e6d602955bc6adda5
Osebni Arhiv Mateja Kuharja
S prepoznavnostjo se ne obremenjuje, mu je pa vsaka pozitivna beseda motivacija za naprej.


S prepoznavnostjo, ki so mu jo prinesli komadi, ki jih ustvarja, se ne obremenjuje, pravi. "Ja, je več ustavljanja na ulici, kakšen selfi in pa veliko spodbudnih besed po nastopih. Za vse to sem hvaležen, saj je to zame potrditev, da sem na dobri poti, to mi daje zagon za naprej!"


Zanimalo nas je še, ali se v prihodnosti obetajo še kakšni skupni projekti s Sandijem in Valentinom Horvatom. "Trenutno delamo na solo komadih. Bomo pa vsekakor še sodelovali, in to v kratkem," nam zaupa Pepson.


Pepson matej kuhar kama nas tau pela prekmurski rap raper