vestnik

(VIDEO) Ponekod zapadlo že do 10 centimetrov snega, meja se spušča do nižin

M.R., Vestnik, 18. 3. 2019
Večer
Sneženje v Ljubljani.
Aktualno

Ponekod po državi že sneži. Po podatkih agencije za okolje (Arso) sneži v Ratečah, na Jesenicah, Lescah, na Voglu in Jezerskem, pa tudi v Gornjem Gradu, Velenju, Trbovljah in v Celju. 

Meteorologi pri Arsu za danes napovedujejo oblačno vreme. Dopoldne se bodo razširile nad vso državo. Hkrati se ozračje ohlaja, spušča pa se meja sneženja, ki bo segla do nižin. Izjeme bodo le nižine na Primorskem in na vzhodu države. Zvečer bodo padavine od severa slabele in ponoči v večjem delu Slovenije ponehale.

Sneg pobelil nekatere dele Slovenije

Na Lisci je danes zapadlo že 16 centimetrov snega. Na Vojskem je v zadnjih šestih urah (do 13. ure) zapadlo 10 centimetrov novega snega, na Kredarici ga je zapadlo 20 centimetrov, na Voglu pa celo 23 centimetrov. Na Katarini nad Ljubljano je danes zapadlo 6 centimetrov snega, v Ljubljani pa en centimeter.
V Miklavžu na Gorjancih so dobili 14 centimetrov snega, na Planini v Podbočju pa še en centimeter več.
Prometnoinformacijski center pa poroča, da se sneg ponekod oprijemlje cestišč, zatovoznike opozarjajo, naj se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme.Verige pa so obvezne na prelazih Ljubelj, Korensko sedlo, Jezerski Vrh in Vršič. Vožnja prek prelaza Vršič je dovoljena samo za osebna vozila.
Zaradi burje pavelja prepoved za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina ter naregionalni cesti Vipava-Ajdovščina.

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

Jutri bo na jugovzhodu še pretežno oblačno, drugod se bo od severozahoda počasi jasnilo. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, na Primorskem do 6, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.



Že v sredo in četrtek bo večinoma sončno vreme. Na Primorskem bo v sredo še pihala šibka do zmerna burja, ki bo v četrtek nekoliko oslabela. Drugod pa bo pihal severovzhodni veter.

Previdno na cestah

Prometnoinformacijski center opozarja, da se sneg ponekod že oprijema cestišč. Verige so obvezne na prelazih Ljubelj, Korensko sedlo, Jezerski Vrh in Vršič. Vožnja prek prelaza Vršič je dovoljena samo za osebna vozila.
vreme sneg arso prometno-informacijski servis