vestnik

(VIDEO) Trgovine zaprle vrata za dva dni in zavladala je panika 

Marina Vrbnjak, 30. 10. 2018
Sašo Bizjak
Aktualno

Za dva dni so vrata zaprle skorajda vse trgovine po Sloveniji. In če ste se v torek odpravili v trgovino, ste po vsej verjetnosti naleteli na polna parkirišča in še bolj polne blagajne.

Ljudje so namreč množično drli po zadnjih nakupih in po poročanju naših bralcev marsikje popolnoma izpraznili zaloge ter se pri tem še žaljivo obnašali do zaposlenih.
Kot je stanje opisal eden izmed obiskovalcev trgovine v Mariboru, ki je bolj kot nad praznimi policami zgrožen nad paniko, ki so jo ljudje zagnali samo zato, ker dva dni trgovine ne bodo obratovale: »Police so prazne, ni mesa, ni klobas, ni kruha... tepejo se za sveže žemljice, ko jih je prodajalka prinesla... Z vozički panično laufajo po trgovini gor pa dol, ker je vsega zmanjkalo.« Ob tem je izpostavil tudi nesramnost kupcev do prodajalk, ker niso zagotovili dovoljšnjih količin mesa.

Stanje v eni izmed trgovin si lahko ogledate TUKAJ

V sredo, 31. 10., in v četrtek, 1. 11. 2018, bodo namreč skorajda vse trgovine zaprle svoja vrata. Zaprte bodo trgovine Spar in megamarketi Interspar, trgovine Hofer, Lidl in Tuš ter Mercator. Zaprta bosta tudi hipermarketa E. Leclerc v Ljubljani in Maribor.
To so prvi prazniki od podpisa nove kolektivne pogodbe, ko bodo vse trgovine zaprte oba dneva. Lani je bila večina trgovin na Dan reformacije, 31. 10. odprtih po skrajšanem delovnem času, na 1. november pa zaprtih.




##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/5Pwdz9Rs0IY##



prazniki zaprte trgovine