vestnik

(VIDEO) Tudi vode v Pomurju so se znašle na National Geographicu

I.B., 9. 10. 2019
Nataša Juhnov
Vsebine so snemali tudi v Moravskih Toplicah.
Aktualno

Na National Geographicu poteka štirimesečna kampanja za promocijo Slovenije kot dežele zdravih voda.

Slovenske vode so predstavljene v štiriminutnem videu, ki prikazuje zgodbe posameznikov in ambasadorjev, ki jim voda predstavlja pomemben del življenja. Med temi so se tako znašli nekdanja plavalka Sara Isakovič, morski biolog Borut Mavrič, strokovnjakinja s področja zdravstva in wellnessa Tanja Rauter Pungartnik ter direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer. 

Kampanja bo potekala do konca februarja 2020, na kanalih omenjenega programa v Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, Italiji ter v Združenih državah Amerike. Ekipa, ki je snemala video, je Slovenijo obiskala julija letos. Vsebine, ki predstavljajo vodno bogastvo Slovenije so snemali tudi v Moravskih Toplicah, ob tem pa še v Rogaški Slatini, Strunjanu, Sečoveljskih solinah in v Ljubljani. 

"S kampanjo nagovarjamo zahtevnejše goste, ki iščejo edinstvena doživetja. National Geographic je medij z največjih digitalnim dosegom, ki obenem aktivno spodbuja trajnostni odnos do okolja in trajnostni turizem, ki je v samem jedru Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma. S kampanjo želi Slovenska turistična organizacija okrepiti zavedanje o Sloveniji kot zeleni, trajnostni destinaciji, v kateri obiskovalec doživi izjemne naravne lepote, med drugimi tudi neokrnjeno vodno bogastvo in vode z zdravilnimi učinki," je ob začetku kampanje dejala direktorica Maja Pak. 

Več fotografij slovenskih voda si lahko ogledate TU

slovenske-vode national-geographic kampanja moravske-toplice