vestnik

Stolp Vinarium: Avgusta prodali čez 18 tisoč vstopnic in dosegli rekord

Vestnik, 2. 9. 2020
Nataša Juhnov
Stolp Vinarium
Aktualno

Avgust 2020 najbolj obiskan mesec kadarkoli – prodali so 18.246 vstopnic

Turistična atrakcija stolp Vinarium Lendava je pred petimi leti s slavnostno otvoritvijo pričela obratovati. Kot poročajo, so kljub več kot dvomesečnemu zaprtju v času epidemije covida-19 v letošnjem letu zabeležili visok obisk v poletnih mesecih, letošnji avgust pa je dosegel svojevrsten rekord, saj je s prodanimi 18.246 vstopnicami najbolje obiskan mesec kadarkoli v kratki zgodovini stolpa.

Stolp Vinarium sicer nemoteno obratuje od 23. maja naprej po tem, ko je bil dva meseca zaprt. Če je lani bil zabeležen dnevni rekordni obisk 1. maja z 2.121 prodanimi vstopnicami, pa je z novim rekordom postregel pravkar minuli mesec avgust z 18.246 vstopi na stolp (za primerjavo je lani avgusta bilo prodanih 14.872 vstopnic).

vinarium, turistična-ponudba, stolp-vinarium
Marina Vrbnjak
Zavod za turizem in razvoj Lendava je sredi avgusta prvikrat v dveh zaporednih večerih za skupno 60 oseb izvedel večerjo z razgledom na razgledni ploščadi, ki je požela veliko zanimanja – kulinarično razvajanje na edinstveni lokaciji je bilo razprodano v prvih štirih dneh.

Od samih začetkov pa vse do sedaj si je tako stolp ogledalo že več kot 446.000 obiskovalcev, pretežno iz Slovenije in sosednjih držav. V času po majskem odprtju je opazen predvsem individualni obisk domačih gostov, v počitniškem času pa tudi obisk družin in manjših skupin, k čemur je zagotovo pripomoglo tudi koriščenje turističnih bonov. Tako se je tudi ponudba v času razmer prilagodila v smeri posebnih doživetij za obiskovalce. Zavod za turizem in razvoj Lendava je sredi avgusta prvikrat v dveh zaporednih večerih za skupno 60 oseb izvedel večerjo z razgledom na razgledni ploščadi, ki je požela veliko zanimanja – kulinarično razvajanje na edinstveni lokaciji je bilo razprodano v prvih štirih dneh, novi termini tovrstnega doživetja bodo znova naslednje leto v poletnih mesecih. Župan Občine Lendava Janez Magyar izzive, povezane z lokacijo stolpa, vidi v nadaljnjem razvoju: »Lokacijo stolpa razvijamo z dodatno ponudbo v neposredni bližini, ki bo bolj pisana na kožo mlajši ciljni skupini, predvsem tistim, ki si želijo adrenalinskih doživetij – v naslednjem letu je namreč v načrtu postavitev »zip-linea« v dolžini okoli 500 metrov.« Takšni produkti z doživetji so zelo odmevni in bodo le še povečali zanimanje za stolp in širšo Lendavo, meni župan.

Turistična zveza Lendava, ki je upravljavec stolpa, ob peti obletnici obratovanja stolpa v sodelovanju z društvi in ponudniki ves teden pripravlja program in obogateno ponudbo; med drugim razstavo fotografij v kupoli stolpa, posebno akcijo za obiskovalce, fotografiranje s Piroško, bogato kulinarično ponudbo v hiškah in na stojnicah ter vinski koktajl večer. Vrhunec praznovanja sledi v soboto, 5. septembra, ko se bodo na prizorišču stolpa predstavili vinarji in ponudniki kulinarike. Obiskovalci bodo imeli možnost fotografiranja na fotostojnici Vinarium, v popoldanskem času pa bo tudi glasbeni program s Katarino & Davidom ter nastopom Tjaše Šimonka Kavaš, Mihe Kavaša in Danija Kolariča. Podrobnejši program je objavljen tudi na spletni strani: www.vinarium-lendava.si in socialnih omrežjih Vinarium Lendava.

Marina Vrbnjak
Vinarium obeležuje svojo 5. obletnico obratovanja.
vinarium lendava 5.-obletnica