vestnik

V podjetju Virs pripravili dan odprtih vrat

Majda Horvat, 8. 10. 2022
Majda Horvat
Dan odprtih vrat za družinske člane in prijatelje zaposlenih v Virsu.
Aktualno

Po treh letih premora zaradi širjenja koronavirusne bolezni je lendavsko podjetje Virs, ki je pred dnevi prejelo tudi laskav naziv naj zaposlovalec v akciji izbiranja najboljših pomurskih podjetij v organizaciji Vestnika in Pomurske gospodarske zbornice (PGZ), znova odprlo svoja vrata javnosti.

Pripravili so dneve odprtih vrat, ki so trajali od četrtka do sobote. V četrtek in petek so gostili poslovne partnerje, katerim so predstavili najsodobnejše tehnologije s področja varjenja in rezanja ter inovativne in trajnostno naravnane razvojne projekte, včeraj pa so pripravili predstavitev ter druženje še za družinske člane zaposlenih ter prijatelje.

Mitja Sečko je strojnik, v podjetju Virs pa je zaposlen dobrega pol leta. Prvi vtisi so, kot pove, zelo pozitivni. "Zelo sem vesel, da sem naredil ta korak in se prijavil za zaposlitev v tem podjetju." V njem nedvomno vidi svojo prihodnost, pa tudi številne dobre izzive pri ustvarjanju  poklicne kariere.

virs5
Majda Horvat
Janja Benkovič in virsovec Mitja Sečko, z njima tudi direktor podjetja Virs Renato Pahor.

Mitja je na dan odprtih vrat povabil svojo partnerko Janjo Benkovič. Povedala je, da je bila presenečena nad velikostjo proizvodnih prostorov, in dokler ji niso razložili, kaj dejansko ti roboti delajo, tudi nad zapletenostjo sistemov. "Vzdušje pa je zelo pozitivno in vsi so prijazni, po čemer se tudi vidi, da tu vladajo dobri medsebojni odnosi. Res super," je povedala sobesednica.

Lidija Vugrinec je v podjetju Virs zaposlena leto in pol, njena naloga pa je, da skrbi za računalnike oziroma za programsko opremo, vodenje projektov ter za implementacijo različnih digitalnih zadev. "Vesela sem, da sem tu dobila zaposlitev, in ponosna, da lahko tu delam. Podjetje je pozitivno naravnano, klima v podjetju je zelo dobra, kar mi osebno ogromno pomeni. Veliko se lahko naučim na novo, nekaj pa tudi dodam iz svojih preteklih izkušenj," je povedala sogovornica. Na dan odprtih vrat je v prvi vrsti povabila očeta, ki je bil pred leti varilec v nekdanjem podjetju Primat, dva sinova in od enega dekle, potem še brata ter dva nečaka.

virs4
Majda Horvat
Franc in Lidija Vugrinec

"Tega se ne da primerjati z delom, ki smo ga imeli nekoč v Primatu," pove Franc Vugrinec, Lidijin oče. Nekoč je bilo veliko ročnega dela, zdaj pa je vse avtomatizirano. "Napredek je neverjeten in zato sem tudi prišel, da vidim, kako je danes," je še povedal. Zaposlenim v podjetju je zaželel, da še naprej tako skrbijo za napredek in za bolj zdrave pogoje dela kot so jih imeli nekoč sami. "Želim pa tudi, da prihajajo na delo z veseljem in naj vedo, zakaj. Če med sodelavci ni pravega razumevanja potem tudi za delo ni prave volje, kar pa je v proizvodnji pomemben dejavnik," je še dodal Franc Vugrinec.

virs2
Majda Horvat
Številni obiskovalci so z zanimanjem spremljali predstavitev dejavnosti podjetja Virs.

virs3
Majda Horvat
Dan odprtih vrat je bil zabaven tudi za otroke.

virs dan-odprtih-vrat druženje-družinskih-članov