vestnik

Vlada bo danes spet presojala o ukrepih za omejitev širjenja epidemije

Vestnik, STA, 19. 11. 2020
Jure Zauneker
Vlada bo danes zasedala na Brdu pri Kranju in pričakovati je, da bo podaljšala veljavnost tistih ukrepov, katerih upravičenost mora v skladu z odločitvijo ustavnega sodišča presojati vsak teden.
Aktualno

Vlada bo danes zasedala na Brdu pri Kranju in pričakovati je, da bo podaljšala veljavnost tistih ukrepov, katerih upravičenost mora v skladu z odločitvijo ustavnega sodišča presojati vsak teden, kot je denimo prepoved zbiranja in gibanja prebivalstva.

Vlada je s koncem prejšnjega tedna prepovedala zbiranje ljudi razen družinskih članov, od ponedeljka pa so ponovno, kot v spomladanskem valu epidemije, zaprla vrata nenujne trgovine, ustavil se je javni potniški promet. Že nekaj časa je prepovedano prehajanje med občinami. Vrtci so odprti le za nujne primere, pouk že drugi teden poteka na daljavo. Za vstop na Hrvaško je vse manj izjem, ki omogočajo povratek v državo brez odrejene karantene.

Vlada je prejšnji teden napovedala, da bodo ukrepi veljali vsaj 14 dni, pri čemer pa mora vlada nekatere ukrepe - denimo tiste, ki se nanašajo na zbiranje in gibanje prebivalstva - presojati vsak teden. Tudi minister za zdravje Tomaž Gantar je v ponedeljek v DZ izrazil pričakovanje, da bodo čez 14 dni začeli sproščanje ukrepov. Vlada je sicer ta teden na dopisni seji že sklenila, da se razglasitev epidemije podaljša še za 30 dni.

koronavirus vlada seja
Kaj zdaj berejo drugi