vestnik

Vlada sprejela dopolnitve odloka. Knjižnice se ponovno odpirajo

Vestnik, 30. 10. 2020
STA
Na novinarski konferenci je vladni govorec Jelko Kacin povedal, da je Vlada sprejela spremembe in dopolnitve odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom.
Aktualno

Katere so dodatne izjeme odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom? Na popoldanski novinarski konferenci se jim je pridružil tudi strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Daniel Grabar, ki je predstavil kako se z virusom soočajo v bolnišnici Murska Sobota.

Na novinarski konferenci je vladni govorec Jelko Kacin povedal, da je Vlada sprejela spremembe in dopolnitve odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Dodali so šest izjem, med katere spadajo gradbena, vzdrževalna in montažna dela, nekatere storitve ki se opravljajo na prostem, servisne delavnice, dimnikarske storitve, družbe za upravljanje in knjižnice. Izjeme začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Ellvq0UXUAEcXb2
Vlada RS
Spremembe in dopolnitve odloka.

Vlada pa je danes sprejela tudi sklep, s katerim je odločila, da se za namen obvladovanja širjenja okužb s COVID-19, v javnih zdravstvenih in socialnih zavodih iz blagovnih rezerv uporabi določeno blago - dihalni ventilator, oprema za zasilno oskrbo s kisikom in drugo.
Kako se z virusom soočajo v Murski Soboti?
Na popoldanski novinarski konferenci je sodeloval tudi strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Daniel Grabar, ki je predstavil kako se z virusom soočajo v bolnišnici Murska Sobota. Tam imajo trenutno okoli 80 covid pacientov. »Prizadevamo si najti rešitve in zagotoviti ustrezno zdravljenje vsem pacientom,« je povedal Grabar. Številka hospitaliziranih covid pacientov je sicer malce višja od pričakovane. Presenetila jih je tudi resnost obolenj. »Znašli smo se v situaciji, ko se je potrebno zelo hitro prilagoditi na nove razmere,« je dejal in izpostavil dobro pripravljenost sodelavcev. Kot je poudaril so se že pred meseci, ob pojavu koronavirusa, odločili, da bodo posebno zgradbo, ki je bila namenjena predvsem arhivu preuredili v sivo in rdečo cono. Največ težav jim predstavljajo kadrovske težave, ki trajajo že dlje časa, hvaležen pa je vsem, ki so se odzvali na njihov poziv po pomoči. "Ostajamo polni optimizma , da bomo kos tej situaciji," je poudaril.

Posnetek zaslona (51)
Screenoshot
Strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Daniel Grabar

covid koronavirus odlok spremembe
Kaj zdaj berejo drugi