vestnik

Vremenoslovci: V soboto nas čaka najbolj vroč dan tega tedna

Vestnik, 7. 8. 2019
Profimedia
V soboto bomo iskali senco. 
Aktualno

Danes bo deloma sončno, popoldne pa bo povečana koprenasta oblačnost, napovedujejo vremenoslovci Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO). Temperature se bodo danes povzdignile do 33 °C. 

Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31, na vzhodu pa do 33°C. Predvsem v severozahodni Sloveniji bo popoldne ali zvečer možna kakšna nevihta, pihal pa bo šibak do zmeren jugozahodni veter.



Četrtek bo marsikje vremensko najbolj nestabilen dan. Bo spremenljivo do pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč. Jutranje temperature se bodo gibale od 15 do 20°C, dnevne pa od 25 do 30°C. V petek bo po napovedih ARSA povečini sončno, zjutraj pa se bo po nižinah ponekod pojavljala megla ali nizka oblačnost.
Najbolj vroč dan tega tedna nas čaka v soboto, ko se bo po nižinah večjega dela Slovenije ogrelo do 35°C. Po napovedih prognostikov 24ur, bo sončna tudi nedelja, vendar bo s severovzhodnikom k našim krajem dotekala za okrog 5°C hladnejša zračna masa, prehodno pa se bo povečala tudi možnost za nastanek popoldanskih ploh ali neviht. Visoke temperature se bodo nadaljevale tudi v začetku prihodnjega tedna, tudi takrat bodo temperature dosegle 35°C.

Nataša Juhnov
V naslednjih dneh bo osvežitev v bazenih ali morju prišla še kako prav. 
vremenska napoved arso vročina
Kaj zdaj berejo drugi