vestnik

Vremenska napoved: Popoldan lahko nastanejo krajevna neurja

Vestnik, 21. 7. 2019
Andrej Petelinsek
Začetek tedna bo sončen in vroč. 
Aktualno

Popoldan so v nekaterih predelih Slovenije možne nevihte, začetek prihodnjega tedna bo sončen in vroč.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) bo danes sprva pretežno jasno, popoldne in zvečer pa bo, predvsem v severni in vzhodni Sloveniji, spremenljivo oblačno z nevihtami. Možna bodo tudi krajevna neurja. Najvišje dnevne temperature se bodo danes gibale od 28 do 33 °C. 



Na območju Avstrije in severne Sloveniji bodo proti popoldnevu nastale posamezne nevihte, ki se bodo popoldan in proti večeru lahko združevale v nevihtne sisteme, pa opozarjajo na Neurje.si. Nevihtni sistemi bodo preko Gorenjske, osrednje Slovenije, Koroške, Štajerske in Prekmurja potovali v smeri Posavja, Dolenjske proti Hrvaški. Na omenjeni strani so zapisali še, da bodo ob nevihtah ponekod v severni, vzhodni in deloma osrednji Sloveniji možni močnejši in dolgotrajneši nalivi, sunki nevihtnega piša, ki lahko doseže hitrost okoli 80 kilometrov na uro, in toča, ki lahko ob nastanku močnejše nevihtne celice doseže premer štiri centimetre. 


Vreme se bo do jutra spet stabiliziralo. ARSO napoveduje sončno vreme, jutrišnje najnižje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 22 °C, najvišje dnevne pa od 28 do 33 °C. Sončno in vroče bo tudi v torek in sredo.

Profimedia
vremenska napoved arso
Kaj zdaj berejo drugi