vestnik

Vročinske nevihte možne tudi v Pomurju

Vestnik, 13. 8. 2021
M.V.
Popoldan lahko v severni Sloveniji iz smeri Avstrije nastanejo posamezne krajevne nevihte.
Aktualno

Popoldan bodo ponekod v severni Sloveniji iz smeri Avstrije nastale posamezne krajevne nevihte, ni izključena niti toča.

Vroče in suho vreme, ki nas spremlja zadnje obdobje, naj bi trajalo do ponedeljka, po poročanju vremenoslovcev na Neurje.si, pa gre nekaj nestabilnega ozračja že danes pričakovati v severni Sloveniji. Predvsem na Koroškem, Štajerskem ali v Pomurju je lokalno možna kakšna močnejša nevihta z močnimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo.Najvišje dnevne temperature se bodo danes gibale od 29 do 33, v notranjosti Primorske do 36 stopinj Celzija.

Kakšni so obeti?

Jutri bo pretežno jasno, jutranje temperature bodo od 14 do 20, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 30 do 34, na Goriškem do 36 stopinj Celzija. V nedeljo bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo posamezne vročinske nevihte. V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, popoldne pa se bo od severa oblačnost povečala, začele se bodo pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo širile proti jugu in nadaljevale v noč.

Do vključno ponedeljka velja opozorilo Agencije RS za okolje zaradi velike toplotne obremenitve po nižinah sredi dneva in popoldne.

vreme nevihte vremensko-opozorilo vremenska-napoved