vestnik

Vrstijo se odpovedi. Kaj bo s svetimi mašami?

Vestnik, 10. 3. 2020
Nataša Juhnov
Kropilniki so že nekaj časa prazni.
Aktualno

Svet za nacionalno varnost je včeraj sklenil, da se prepovejo zbiranja v zaprtih prostorih, kjer je več kot sto ljudi. Po dodatna navodila pri mašnih obredih so se na ministrstvo za zdravje obrnili tudi pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK).

Iz Slovenske škofovske konference so sporočili, da so se po omenjeni prepovedi obrnili na Ministrstvo za zdravje, in pričakujejo, da bodo preventivni ukrepi v kratkem posodobljeni. "Glede na včerajšnjo Odredbo Sveta za nacionalno varnost o prepovedi zbiranja na javnih prostorih zaprtega tipa v Sloveniji na več kot 100 oseb, se je SŠK obrnila za dodatna pojasnila na Ministrstvo za zdravje. Na osnovi prejetih pojasnil bo SŠK - predvidoma jutri - objavila posodobljena navodila za obhajanje svetih maš v tem koncu tedna," sporočajo.

cerkev, koronavirus
Nataša Juhnov
Obvestilo na murskosoboški cerkvi.

Minister za zdravje Aleš Šabeder je danes na tiskovni konferenci sicer povedal, da prepoved ne velja za cerkvene ukrepe, pogrebe, poroke in zasebne dogodke. 

V katoliških cerkvah so že pred časom sprejeli določene preventivne ukrepe. Tako v kropilnikih ob vhodu v cerkve ni blagoslovljene vode, verniki se pri maši ne rokujejo, obhajila pa prejemajo samo na roko. 

koronavirus preventivni-ukrepi ministrstvo-za-zdravje slovenska-škofovska-konferenca
Kaj zdaj berejo drugi