vestnik

(Vseslovenska kampanja) Nalezimo se dobrih navad – Cepimo se

A. N. R. R., 16. 6. 2021
Vanesa Jaušovec
Na prvi dan zaključka epidemije so na Trgu kulture v Murski Soboti, v regiji, ki je bila v drugem valu najbolj prizadeta, pripravil ozaveščevalno vseslovensko kampanjo Nalezimo se dobrih navad – cepimo se.
Aktualno

Na prvi dan zaključka epidemije so na Trgu kulture v Murski Soboti, v regiji, ki je bila v drugem valu najbolj prizadeta, pripravil ozaveščevalno vseslovensko kampanjo Nalezimo se dobrih navad – cepimo se.

Po Sloveniji poteka z namenom, da bi podrobneje informirali prebivalce o cepivih in cepljenju covid-1 ter jih spodbudi k cepljenju. Pripravili so jo Urad Vlade RS za komuniciranje v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in Ministrstvom za zdravje (MZ).

Franc Vindišar, cepljenje, murska-sobota, ministrstvo-za-zdravje
Vanesa Jaušovec
Franc Vindišar, državni sekretar na Ministrstvu za zdravje

Kljub koncu epidemije, je virus med nami ostaja, za preprečevanje širjenje pa je cepljenje edino učinkovito orožje, je povedal Franc Vindišar, sekretar na MZ. Cepiva je dovolj, zdaj se cepijo že nenaročeni in kmalu bodo na voljo vsa cepiva. Pomurcem je zaželel, da se pri tem nalezejo zmagovalne mentalitete, kakršno so pokazali državni prvaki v nogometu. Slabšo precepljenost v Pomurju pa je pripisal visokemu deležu okužb prebivalcev v drugem valu epidemije.

Teodora Petraš, cepljenje, murska-sobota, ministrstvo-za-zdravje
Vanesa Jaušovec
Teodora Petraš, vodja področja nalezljivih bolezni na OE NIJZ Murska Sobota.

Teodora Petraš, iz UE NIJZ, je povedala, da moramo kljub koncu epidemije še naprej upoštevati varnostne ukrepe. Dodala je, da zaostanek pri precepljenosti Pomurcev ni tako velik ter da smo Pomurci po precepljenosti vedno med vodilnimi regijami. »Covid-19 je nova zgodba, zato vzbuja nek strah in pomislek, pri razjasnitvi pa moramo strokovnjaki pomagati in jim svetovati. Samo s precepljenostjo pa lahko preživimo mirno poletje in z manj strahu stopimo v jesensko.

Joža Primožič, cepljenje, murska-sobota, ministrstvo-za-zdravje
Vanesa Jaušovec
Joža Primožič, direktor ZD Gornja Radgona

Direktorica ZD Murska Sobota Edith Žižek Sapač je razložila, da so zdaj tako daleč, da sproti cepijo vse, ki se prijavijo, ob določenih dnevih pa tudi nenaročene. Joža Primožič, direktor ZD Gornja Radgona pa se je v spominih vrnil v hude čase, ko ni bilo ne zdravila in ne cepiva, in dodal, da kdor je videl, kaj lahko bolezen naredi, si lahko močno želi, da bi se vsi cepili.

cepljenje, murska-sobota, ministrstvo-za-zdravje
Vanesa Jaušovec
Na prvi dan zaključka epidemije so na Trgu kulture v Murski Soboti pripravili ozaveščevalno vseslovensko kampanjo Nalezimo se dobrih navad – cepimo se.

Praksa je pokazala, da se s precepljenostjo zmanjšuje število okužb, pa je poudaril soboški podžupan Zoran Hoblaj ter da pri cepljenju ne gre le za zaščito samega sebe, ampak tudi ranljivih skupin ter da se s precepljenostjo zmanjšuje število okuženih.

Zoran Hoblaj, cepljenje, murska-sobota, ministrstvo-za-zdravje
Vanesa Jaušovec
Zoran Hoblaj, podžupan MOMS

Vanesa Jaušovec
Edith Žižek Sapač, direktorica ZD Murska Sobota
epidemija cepimo-se precepljenost
Kaj zdaj berejo drugi