vestnik

Vsi občani šalovske občine bodo prejeli zaščitne maske

D. N., 3. 4. 2020
Damjana Nemeš
S šivanjem so prostovoljke začele že danes popoldan.
Aktualno

Blago za zaščitne maske, ki jih bo šivalo dvajset prostovoljk, je priskrbel domači podjetnik Evgen Čahuk.

Šivanje mask za vse občanke in občane šalovske občine se bo začelo danes popoldan na pobudo župana občine Iztoka Fartka. Kot je pojasnil, dobivajo na občino vseskozi ponudbe za zaščitne maske, vendar bi bila dostava naročenih mask lahko izvedena šele konec aprila, zato so se odločili za ta korak. 

občina-šalovci, zaščitne-maske, šivanje
Damjana Nemeš
Za razvoz materiala do prostovoljk sta poskrbela Renata Horvat (na fotografiji levo) in Bojan Kučan.

Občina je pri domačem podjetniku, ki se ukvarja s tekstilno proizvodnjo, naročila ves material, ta je blago tudi izrezal in skrojil. Skupaj z vzorcem maske je bilo blago v popoldanskih urah dostavljeno vsem dvajsetim prostovoljkam, ki so v svojih domovih že začele s šivanjem zaščitnih mask. "Zelo sem vesel in hvaležen, da smo uspeli v enem popoldnevu najti toliko prostovoljk, ki bodo te maske šivale," je povedal Fartek in dodal, da bodo z zaposlenimi v občinskem režijskem obratu te maske v ponedeljek tudi začeli deliti v poštne nabiralnike vseh gospodinjstev.

občina-šalovci, zaščitne-maske, šivanje
Damjana Nemeš
Maske bodo šivale prostovoljke iz občine.

občina-šalovci, zaščitne-maske, šivanje
Damjana Nemeš
Občina Šalovci bo vsem občankam in občanom zagotovila pralne zaščitne maske.

Poleg mask bodo vsa gospodinjstva prejela tudi poseben obrazec, ki ga bodo člani gospodinjstva lahko izpolnili v primeru, da bi dostopali do storitev izven območja Občine Šalovci. To je sicer dostopno tudi na spletni strani občine, kjer si lahko po potrebi natisnejo dodatne izvode, je še pojasnil župan. 

občina-šalovci zaščitne-maske prostovoljke