vestnik

Z delom v novem mandatnem obdobju začeli tudi v Gornjih Petrovcih

D. N., 12. 12. 2022
Damjana Nemeš
Občinski svet Občine Gornji Petrovci v mandatnem obdobju 2022–2026.
Aktualno

Na konstitutivni seji Občine Gornji Petrovci so se sestali novoizvoljeni člani občinskega sveta.

Tega bodo v prihodnjem štiriletnem mandatnem obdobju sestavljali Dejan Sobjak, Geza Vütek, Stanislav Habjanič, Stanko Lepoša, Drago Svetec, Mirjana Časar, Anton Kozar (vsi lista NSi), Zlatko Vukanič, Samanta Ambruš, Drago Škerlak, Ernest Kerčmar (vsi lista Gibanje Svoboda), Boštjan Šušlec (lista SDS) in Bojan Potočnik (Lista za napredek Občine Gornji Petrovci). 

Po potrditvi mandatov članov občinskega sveta je sledila še slovesna prisega župana Franca Šlihthubra, ki bo občino vodil že osmi mandat. Kot je povedal v prvem nagovoru, jih kot ena prvih nalog čaka obravnava rebalansa proračuna, nato pa srečanje s predsedniki krajevnih skupnosti, kjer bodo zastavili izhodišča in oblikovali takšen program dela, ki bo na koncu privedel do enakomernega razvoja vseh vasi občine. "Zadati si moramo cilj, da bomo delali složno in to pot hodili skupaj v dobro vseh občank in občanov. Ne želim si še enkrat takšnega mandata, kot je bil prejšnji, saj si občina in njeni občani tega ne zaslužijo," je še dodal župan. 

Na seji je bila izvoljena tudi komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo Drago Svetec kot njen predsednik ter Stanislav Habjanič in Zlatko Vukanič kot njena člana. 

občina-gornji-petrovci občinski-svet konstitutivna-seja
Kaj zdaj berejo drugi