vestnik

Z dobrodelnim stokilometrskim pohodom bodo pomagali ljudem v stiski

D. N., 9. 6. 2021
Vanesa Abraham
Boris Abraham želi z dobrodelnim stokilometrskim pohodom pomagati družinam in posameznikom v stiski.
Aktualno

Boris Abraham s Hodoša se je v sredo malo po polnoči odpravil na dobrodelni stokilometrski pohod. Pot je začel na Hodošu, od tam zavil do Sole na Madžarskem, preostali del pa prehodil po Prekmurju.

Ljubitelj narave in pohodništva si je ob začetku letošnjega leta zadal cilj, da bi v enem dnevu prehodil 100 kilometrov. Da bi s svojim pohodom pomagal drugim, se je odločil, da bo pohod dobrodelen. Ideja o tem se mu je utrnila sicer že lani, ko je prehodil približno 80 kilometrov. "Razmišljal sem, da bi z zbiranjem donacij pomagali Evangeličanski humanitarni organizaciji (EHO) Podpornica pri izvajanju njihovih socialnih programov za družine in posameznike v stiski. Idejo sem predstavil duhovniku Petru Andrejčaku, ki jo je podprl," je povedal Abraham. 

Na pot, ki ga bo vodila le po Prekmurju, se je podal ponoči ob pol 1. Od doma se je najprej odpravil do Sole na Madžarskem, nato pa nazaj do Hodoša, do cerkve, kjer sta se mu pridružila duhovnik Andrejčak in sovaščanka Vanesa Abraham. Skupaj so nato čez Šalovce in Domanjševce prispeli v Križevce, od tam pa sta pot nadaljevala samo Abraham in Andrejčak.

"Na poti se nama bodo pridružili še drugi podporniki. Pot bo potekala skozi Kuštanovce, Panovce, Berkovce, Čikečko vas, od tam bomo šli do Bukovniškega jezera in Bukovnice, pa naprej do Dobrovnika in od tam v Motvarjevce, kjer bomo zavili proti Središču ter naprej za Domanjševce in Hodoš. Do končnega cilja oziroma doseženih sto kilometrov mi jih bo zmanjkalo približno 15, te bom prehodil v domači okolici," je dejal pred pričetkom sogovornik in priznal, da je lepše hoditi v družbi, saj ima tako tudi sam več motivacije in volje. 

boris-abraham, dobrodelni-pohod, eho-podpornica
EHO Podpornica
Dobrodelni stokilometrski pohod.

"S pohodom želimo tudi s pomočjo drugih in z njihovimi donacijami storiti dobro delo, zato smo ga tudi priključili aktivnostim shoda EHO Podpornice, da bi res zbrali čim več za ljudi v stiski." 

boris-abraham, dobrodelni-pohod, eho-podpornica
EHO Podpornica
Dobrodelni stokilometrski pohod.

Kako lahko pomagate?

Donacije lahko nakažete na transakcijski račun SI56 0249 6008 9536 543, namen: POHOD 2021 z referenco prejemnika SI00 2021-100 ali pa pošljete sms s ključno besedo PODPORNICA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov. 

Obe storitvi bosta aktivni do konca junija.

Vanesa Abraham
Boris Abraham želi z dobrodelnim stokilometrskim pohodom pomagati družinam in posameznikom v stiski. Na pohodu, ki ga je začel na Hodošu, sta se mu pridružila tudi sovaščanka Vanesa Abraham in evangeličanski duhovnik ECO Hodoš Peter Andrejčak.
boris-abraham dobrodelni-pohod 100-km-v-enem-dnevu eho-podpornica