vestnik

Z dvema promiloma za volanom

Andrej Bedek, 9. 10. 2017
Igor Napast
Policisti so ustavili Madžara, ki je vozil krepko opit. 
Aktualno

Madžarskemu tovornjakarju je bila izrečena globa v višini 1.500 evrov in je še dobil kazen 18 kazenskih točk v cestnem prometu

Policisti Postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v soboto na avtocesti nedaleč od mesta Murska Sobota zaradi nepravilnega prehitevanja ustavili voznika skupine vozil. Ker je voznik kazal očitne zunanje znake alkoholiziranosti so postopek prevzeli policisti Postaje prometne policije Murska Sobota, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.
Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je 45-letni državljan Madžarske vozil skupino vozil, ki je bila sestavljena iz vlečenega vozila in polpriklopnega vozila, po avtocesti iz smeri Lendave proti Murski Soboti. Med vožnjo je kljub temu, da je s prometno signalizacijo prehitevanje s tovornim vozilom prepovedano, prehiteval drugo tovorno vozilo, kar je opazila policijska patrulja, zato se je zapeljala za voznikom in ga ustavila na počivališču Murska Sobota Sever.
Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik kazal očitne zunanje znake alkoholiziranosti. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,07 mg alkohola v litru izdihanega zraka (več kot dva promila). Zoper tujega državljana je bilo odrejeno pridržanje po določil Zakona o prekrških in podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ljutomeru, kjer mu je bila izrečena globa v višini 1.500 evrov in 18 kazenskih točk v cestnem prometu, so še sporočili s PUMS.
Nataša Juhnov
Za voznika tovornjaka usodno prehitevanje. 
madžar tovornjakar alkohol kazen