vestnik

Z Goričkega v Piran: Šesti dan se je Alenu pridružila mama

Damjana Nemeš, 14. 7. 2018
Osebni arhiv
Danes je Alen prehodil pot do Celja.
Aktualno

Današnji dan je bil za Alenovo popotovanje zagotovo najbolj poseben. Na poti iz Kraberka, od koder je danes startal, se mu je pridružila tudi mama, ki ga bo spremljala vse do Pirana.

Alenu Lončarju in njegovi mami so se na poti pridružili še teta, sestrična ter ati, ki jih je sicer celotno razdaljo spremljal v avtomobilu, poskrbel pa je tudi za fotografiranje. Kot je povedal Alen, so s seboj prinesli tudi potopisno knjigo poti Saše Lepej, ki je tudi sama lani prehodila pot z Goričkega v Piran. »Ko tako listam po knjigi, ponovno globoko v sebi začutim namen moje poti in razloge zanjo,« je dodal Alen, hvaležen za darilo, ki mu je vlila novih moči.


d09d11528a4531e15e52300c27d54ded
Osebni arhiv
Danes je Alen prehodil pot do Celja.


Kot nam je povedal, se je hoja sicer začela zelo hudomušno, saj so bile vse dame ob začetku še vse polne zagona in začetniškega entuziazma. Prvo postojanko so sicer naredili pri samostanu Žička kartuzija, kjer jim je skrbnica izrekla toplo dobrodošlico in jim zaželela srečno pot do cilja.Med hojo jih je spremljala čudovita pokrajina in sončno vreme, Alen pa je trojici žensk večkrat kar malce pobegnil. »Že od Svete Trojice spremljam registrske tablice avtomobilov, do sedaj pa prav nobeden ni bil s soboško oznako. Danes pa sem kar naenkrat sredi gozdne poti zagledal nasproti vozeči avtomobil z našimi registrskimi oznakami, kar mi je izvabilo dodatno radost,« je povedal 19-letnik. Skupaj so nato »spregučali par prekmurskih rejči«, kot je povedal Alen, nato pa odšli vsak svojo pot, z nasmehom na obrazu.

c58f22f68c40f0cc76228334b550cd5c
Osebni arhiv
Danes je Alen prehodil pot do Celja.


Skozi celotno pot so tako danes prehodili Kraberk, Skedenj, Spitalič, Zgornje Slemene, Pristavo, Smiklavž, Zadobrovo, Trnovlje in Celje. »Iskreno sem potreboval kar nekaj časa, da sem se privadil na malce bolj glasno okolje, je pa to zagotovo ena dodatna motivacija, ko nas gre več skupaj,« je še dodal Alen, ko smo ga povprašali, ali mu družba na poti ustreza.


Kot rečeno, ga bo mama spremljala še naslednjih osem dni do cilja. Po prvem dnevu sicer čuti nekaj bolečin v nogah, vendar po Alenovih besedah ne bo obupala. »Sicer jo skrbi brazgotina na nogi, ki jo ima še od februarske operacije, vendar oba upava, da ne bo nobenih nevšečnosti,« je še dodal Alen.

1c312f720eeb08c02e41e0844231c4ca
Osebni arhiv
Danes je Alen prehodil pot do Celja.

5e23df9ebd223db74d34392e1be9a322
Osebni arhiv
Danes je Alen prehodil pot do Celja.

O dogodivščinah, ki jih bo Alen skupaj z mamo doživel v prihodnjih dneh na poti do Pirana, bomo vsekakor poročali tudi mi, zato nas spremljajte. Če ste zamudili prejšnje epizode Alenovega popotovanja, pa jih lahko preberete tukaj:
https://www.vestnik.si/alen-loncar-pes-z-gorickega-v-piran-6515688
https://www.vestnik.si/alen-loncar-z-babicinim-sendvicem-in-slovensko-glasbo-prispel-do-svete-trojice-6518448
https://www.vestnik.si/tretji-dan-so-alena-na-poti-presenetile-njegove-profesorice-6519173
https://www.vestnik.si/z-gorickega-v-piran-cetrti-dan-se-je-alen-poblize-srecal-z-zabami-6520268

https://www.vestnik.si/z-gorickega-v-piran-cas-za-malega-princa-6521173

Alen Lončar Z Goričkega v Piran