vestnik

Z Goričkega v Piran: Spremeniti sta morala traso

Damjana Nemeš, 20. 7. 2018
Osebni arhiv
Z Goričkega v Piran
Aktualno

Alen Lončar se je danes dopoldan skupaj z mamo odpravil iz Postojne na dvanajsti del poti do Pirana, ki jo je začel 9. julija na Hodošu. Tudi tokratna pot pa ni minila brez nevšečnosti.

Z mamo sta si namreč zadala cilj, da bosta danes prehodila pot do Škocjana, kjer sta imela rezervirano tudi prenočišče. Vendar je usoda – ali poimenujmo to kako drugače – naredila svoje. Ob načrtovanju poti in prenočišč sta namreč rezervirala Škocjan na nekem drugem koncu Slovenije – krajev s tem imenom je namreč v celotni Sloveniji kar pet.


Ker prenočišča v želenem Škocjanu nista dobila, sta se odpravila naprej do Divače. Sicer sta prehodila Hrašče, Hruševje, Razdrto, Senožeče, Gabrče, nato pa še Divačo, kjer sta zaradi nastale situacije začela iskati drugo rešitev. »Uspela sva najti super nastanitev,« je povedal Alen.

7070ef03c5a51f2778a93c21094a51ee
Z Goričkega v Piran

Alen in njegova mama, ki sta danes prehodila 26 kilometrov, ob tem pa sta videla ogromno spomenikov, posvečenih NOB, imata pred sabo še 40 kilometrov, ki jih bosta predvidoma prehodila do nedelje, ko načrtujeta tudi zaključek poti. Zadnji dve etapi bomo spremljali tudi mi in vam prinašali novice o tem, kaj bosta v preostalih štiridesetih kilometrih do cilja še doživela, več o tem, kaj se jima je na poti že zgodilo, pa si lahko preberete na naši strani.

7578327bee5bda05ef2a0a0952543652
Osebni arhiv
Z Goričkega v Piran

Osebni arhiv
Z Goričkega v Piran 
Z Goričkega v Piran
Kaj zdaj berejo drugi