vestnik

(Križevci) Uredili bodo gramoznico in obnovili cesto do osnovne šole

M.V., 10. 3. 2021
Marina Vrbnjak
Cesto v dolžini 115 metrov bodo obnovili.
Aktualno

Križevski svetniki so soglasno potrdili proračun za leto 2021. Med javno obravnavo ni bilo vloženega nobenega amandmaja.

V proračunu predvidevajo 3,3 milijona evrov prihodkov in 3,5 milijona evrov odhodkov. Med drugim načrtujejo obnovo ceste, ki vodi do Osnovne šole (OŠ) Križevci, tam bodo uredili za pešce po principu umirjenega prometa. Poglavitni namen investicije, ki znaša 72 tisoč evrov, je zagotoviti prometno varnost otrok. Zamenjali bodo še semafor na križišču poti, ki vodi do šole, ker je obstoječi dotrajan in ne deluje. Skoraj 300 tisoč evrov v proračunu namenjajo obnovi ceste in ureditvi meteorne kanalizacije proti Kokoričem in Berkovskim Prelogom. Začeli bodo še gradnjo ceste proti novogradnjam v novem naselju v Križevcih, v dveh letih bodo tam zagotovili celotno komunalno infrastrukturo. Letos se bo izdelal tudi idejni projekt za gradnjo nove telovadnice pri OŠ Križevci. 

jesen, listje, gozd, jesenske-barve
M.V.
V Občini Križevci načrtujejo tudi sanacijo in ureditev opuščene gramoznice ob Parku doživetij.

V Občini Križevci načrtujejo tudi sanacijo in ureditev opuščene gramoznice ob Parku doživetij. Postavili bodo plavajoče rastlinske čistilne naprave, mokrišče, ki bo imelo funkcijo čiščenja vod, ki pritečejo s kmetijskih površin, in vrbov poplet kot primer utrjevanja brežin in zaščite pred finimi sedimenti med poplavljanjem oziroma dvigovanjem vode. Postavili bodo tudi tri informacijske table. Uredili bodo pot ob gramoznici in postavili urbano opremo, kot so klopi in pontonske ploščadi na vodi. Skupna vrednost projekta je 168 tisoč evrov, tretjino zneska bodo pokrili z evropskimi sredstvi. S tem bodo podprli turistično ponudbo Parka doživetij.
Križevski svetniki so na seji podprli tudi letni program športa. Za šport je v novem proračunu namenjenih 140 tisoč evrov, od tega 120 tisoč evrov za vzdrževanje športnih objektov.
križevci-pri-ljutomeru proračun