vestnik

Za jutri napovedani močni krajevni nalivi

Vestnik, STA, 2. 10. 2020
Igor Napast
Ob prehodu hladne fronte bodo v soboto popoldne možni močni krajevni nalivi.
Aktualno

Ob prehodu hladne fronte bodo v soboto popoldne možni močni krajevni nalivi. Med 9. in 13. uro bo povišana gladina morja, ki lahko poplavi dele obale v višini okoli 30 centimetrov, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (ARSO). Danes bo na vzhodu deloma sončno in povečini suho, drugod pa spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo tudi nekaj dežja.

Danes bo na vzhodu deloma sončno in povečini suho, drugod pa spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo tudi nekaj dežja. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju se bo krepil jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, na vzhodu in ob morju do 23 stopinj.

V soboto bo sprva deloma jasno, le v hribovitih zahodnih krajih bo občasno deževalo. Popoldne se bodo padavine na zahodu okrepile in do večera zajele vso Slovenijo. Vmes bodo lahko tudi nevihte z močnimi nalivi. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 19 do 24, na vzhodu do 26 stopinj, je še zapisano na spletni strani agencije.

ARSO je za soboto izdal dve opozorili, in sicer za možne krajevne nalive in za poplavljanje morja.