vestnik

Za križevsko šolo bo novo igrišče

Vida Toš, 10. 9. 2018
Vida Toš
Za Osnovno šolo Križevci bo kmalu - z deli bodo začeli v naslednjih dneh - novo igrišče za odbojko.
Aktualno

Za odbojko, badminton in med dvema ognjema. 

Za osnovno šolo v Križevcih pri Ljutomeru - kjer so že igrišča in tekalne steze, pred dvema letoma je prav tam občina že izgradla novo igrišče ya košarko, ki ga je sofinancirala Dundacija za šport - bo skrajno desno kmalu zraslo novo igrišče: Tokrat za odbojko, badminton in med dvema ognjema.


Župan Križevec Branko Belec in direktor Nograda Marko Novak sta namreč podpisala pogodbo za gradnjo igrišča pri đoli, z deli bodo začeli že v prihodnjih dneh.

37cbf3dc4385468887816effcf20dffa
Lidija Domanjko
Branko Belec (desno) in Marko Novak sta podpisala pogodbo za gradnjo novega igrišča.


Občina Križevci je julija objavila javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del za izgradnjo igrišča za odbojko, badminton in med dvema ognjema in prejela eno ponudbo Oddala jo je gospodarska družba Nograd d.o.o. s Hotize. Vrednost pogodbenih del znaša 77.438,46 evrov, z DDV. Investicija zajema izvedbo pripravljalnih, zaključnih, zemeljskih in betonskih del ter tlakov in opremo igrišča. Igrišče za odbojko z minimalno cono okoli igrišča bo veliko 15 krat 18 metrov, imelo bo dva montažna stebra za mrežo. Stebri bodo vbetonirani v temelje v predelu igrišča. Igrišče bo opremljeno z mrežo za odbojko, ki bo razpeta med dvema montažnima stebroma, ki se bosta lahko po uporabi odstranila ter shranila v notranjosti šole. Velikost odbojkarskega igrišča brez minimalne cone okoli igrišča je velikosti 9 krat 18 metrov. Celotno igrišče bo prekrito s tartanom, ki bo nalepljen na novo asfaltno podlago. Igrišče bo imelo vrisane črte za odbojko.


V igrišču za odbojko sta predvideni še igrišče za badminton (ki bo veliko 6,10 krat 13,40 metrov) in med dvema ognjema (ki bo 9 krat 18 metrov).

Vida Toš
Za Osnovno šolo Križevci bo kmalu - z deli bodo začeli v naslednjih dneh - novo igrišče za odbojko.
križevci pri ljutomeru novo igrišče
Kaj zdaj berejo drugi