vestnik

Za negovalni oddelek nov razpis. Čas za izvedbo je pomemben zaradi črpanja evropskih sredstev

M. H., 3. 12. 2022
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.
Aktualno

Tokrat bodo s ponudniki potekala pogajanja, kar daje več možnosti za pravočasni zagon projekta. Ponudbe bodo na ministrstvu odpirali zadnje dni decembra.

Ministrstvo za zdravje je 28. novembra oddalo javno naročilo za projekt COVID 19 – Ureditev negovalnega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota – GOI dela z vgradno opremo. Javno naročilo se izvaja po konkurenčnem postopku s pogajanji s ponudniki, ki se na razpis lahko prijavijo do 28. decembra, javno odpiranje teh pa bo potekalo še isti dan, so nam sporočili z ministrstva.

eed5969ef9b5d3781dfaa00b1dfbc2b2
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.

Če bo šlo vse po načrtu bi izvajalca del lahko dobili že januarja prihodnje leto. S tem pa bi ostalo dovolj časa za izvedbo projekta do ravni, ki bi opravičila evropsko sofinanciranje. Po izvedeni novelaciji investicijskega projekta celotna vrednost tega zdaj znaša 10,5 milijona evrov. Prej je bil projekt ocenjen na 8,9 milijona evrov, od tega 7,3 milijona evrov gradbena in obrtniška dela ter 1,6 milijona evrov oprema. 5,9 milijona evrov bo zanj prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj iz pobude React-EU. Razliko pri potrebnih finančnih sredstvih bosta zagotovila ministrstvo za zdravje ter regijska bolnišnica.

negovalni-oddelek sb-ms razpis