vestnik

Za sredo je predvidena stavka sindikata zdravnikov in zobozdravnikov. Iz SBMS so sporočili, kaj bo s pregledi

Vestnik.si, 6. 1. 2023
Aleš Cipot
V Splošni bolnišnici Murska Sobota je za sredo, 11. januarja, predvidena stavka sindikata zdravnikov in zobozdravnikov.
Aktualno

Katere storitve bodo ta dan opravljali?

V Splošni bolnišnici Murska Sobota je za sredo, 11. januarja, predvidena stavka sindikata zdravnikov in zobozdravnikov (FIDES). Kot so sporočili iz bolnišnici, bodo v primeru stavke opravljali vse storitve, katerih opustitev bi v krajšem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja, zdravljenje vročinskih stanj ali infekcij, zdravljenje poškodb in zastrupitev, zdravljenje kroničnih bolezni, druge storitve nujne medicinske pomoči, opravljanje prvih pregledov brez čakalne dobe najmanj v obsegu, ki potrjuje ali izključuje stanja iz prejšnjih navedb, predpisovanje zdravil in medicinskih pripomočkov za zdravljenje stanj iz prejšnjih navedb. Poleg tega bodo v ambulantnih dejavnostih opravljali preglede pod stopnjo nujnosti zelo hitro.



Zdravnik je v času stavke dolžan opravljati še vse zdravstvene storitve za otroke do 18. leta starosti ter bolnike, starejše od 65 let, vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom ter ukrepe za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni. Dodali so še, da bodo pri operativi na ta dan izvajali samo nujne posege.


"Paciente naprošamo, da sledijo informacijam v medijih, kajti v primeru, da do stavke ne bo prišlo, lahko vsi naročeni pacienti pridejo na dodeljen termin. V nasprotnem primeru, če se bo stavka izvedla, pa veljajo zgoraj navedeni ukrepi. V tem primeru bodo vsi naročeni pacienti preko SMS obveščanja prejeli obvestilo, kjer bo navedeno ali na pregled pridejo oziroma jim bo dodeljen nov datum pregleda (tega prejmejo naknadno)," so pojasnili.

sbms stavka pregledi
Kaj zdaj berejo drugi