vestnik

Začasno premeščeni oskrbovanci so se iz Bioterm vrnili v dom

Vestnik.si, 2. 5. 2020
Nataša Juhnov
DSO Ljutomer. Slika je simbolična.
Aktualno

Iz ljutomerskega doma za starejše so sporočili, da so vse stanovalce, ki so bili zaradi izbruha koronavirusa začasno nameščeni v Biotermah Mala Nedelja, preselili nazaj v dom.

Stanje 27-tih oskrbovancev z okužbo je po poročanju Radia Slovenija stabilno. Zaradi številnih odsotnosti zaposlenih delavcev pa še naprej potrebujejo zunanje sodelavce, zlasti bolnišnično usposobljeno osebje. Tudi na zavodu za zaposlovanje so objavili več razpisov za prosta delovna mesta.

mala-nedelja, dso-ljutomer, bioterme, stanovalci
Nataša Juhnov
Petnajst stanovalcev iz DSO Ljutomer so preselili v Bioterme Mala Nedelja.

V četrtek so v Domu starejših občanov Ljutomer odvzeli 30 brisov, pozitivna na novi koronavirus sta bila dva stanovalca. Skupno število okuženih je 126, od tega 91 stanovalcev, 24 zaposlenih in 11 zunanjih zaposlenih. V četrtek je ozdravelo pet stanovalcev in trije zaposleni. Skupno število ozdravelih je 71, od tega 45 stanovalcev in 26 zaposlenih, so pojasnili v domu.

Po podatkih NIJZ je bila v domovih starejših občanov (DSO) do konca aprila okužba z novim koronavirusom potrjena pri 445 ljudeh, od tega pri 312 oskrbovancih. Občina Ljutomer je na tretjem mestu po številu preminulih za covidom-19, s 13 umrlimi bolniki. Največ bolnikov je v Sloveniji zaradi covida-19 sicer umrlo v Šmarju pri Jelšah, 33 in v Metliki 14.

koroanvirus ljutomer starostniki