vestnik

Z evropskim dnevom parkov želijo približati naravo ljudem

Vestnik, 24. 5. 2021
Nataša Juhnov
Krajinski park Goričko
Aktualno

Evropski dan parkov zaznamujemo vsako leto 24. maja, cilj tega dne pa je približati ljudem naravo z različnimi dejavnostmi in prireditvami v zavarovanih območjih narave v mreži EUROPARC.

Prvi Evropski dan parkov smo zaznamovali leta 1999, praznovanju tega dne pa se pridružujejo tudi slovenski naravni parki, ki imajo upravljavca in so povezani v Skupnost naravnih parkov Slovenije. 

Dogodke v tednu slovenskih parkov, ki ga zaznamujemo med 21. in 26. majem, tako pripravljajo tudi v Javnem zavodu Krajinski park Goričko (JZ KPG). V petek, 21. maja so pripravili Spoznavanje vrst nature 2000 v okolici gradu Grad. V nedeljo je potekal vodeni izlet ob evropskem dnevu parkov "Ali na Goričkem še poje hribski škrjanec?", v sredo pa bo ob 11. in ob 13. uri potekal dogodek Raziščimo okolico največjega gradu v Sloveniji. 

Ob evropskem dnevu parkov so se v JZ KPG spomnili na delovanje v preteklem letu, ki ga je tudi zaznamovala epidemija koronavirusa. Kot so pojasnili, so v Krajinskem parku Goričku v lanskem letu gostili veliko število obiskovalcev iz drugih delov Slovenije, predvsem pohodnike, kolesarje in ljubitelje narave. 

evropski-dan-parkov krajinski-park-goričko
Kaj zdaj berejo drugi