vestnik

Začele so se sodne počitnice: Avgusta vseeno sojenje serijskima vlomilcema

ABE, 16. 7. 2018
Nataša Juhnov
Do 15. avgusta so sodne počitnice. 
Aktualno

Vrvež na hodnike sodišč se bo vrnil po 15. avgustu. 

Danes se začenjajo sodne počitnice, ki bodo tako kot vsako leto trajale do 15. avgusta. Med sodnimi počitnicami se opravlja naroke in odloča le v nujnih zadevah, sodnih pisanj sodišča ne vročajo. Kljub počitnicam se bodo na sodiščih nadaljevali nekateri nujni primeri.



Med nujne zadeve, v katerih sodišča odločajo tudi med počitnicami, sodijo preiskave in sojenja v kazenskih zadevah, ko so obdolženci priprti, in v kazenskih zadevah zoper tujce, ki ne prebivajo v Sloveniji. Tako bo predvidoma 6. avgusta potekal predobravnavni narok zoper moška, stara 19 in 24 let, z ljutomerskega konca, je napovedal Branko Palatin, predsednik Okrožnega sodišča Murska Sobota.
Moška sta obtožena kar 14 velikih tatvin, storjenih z vlomom na območju Ljutomera in Gornje Radgone. Šlo je za vlome v gostišča, trgovine, prostore športnih in drugih društev, nekajkrat pa tudi v nenaseljene stanovanjske hiše. Nepridiprava sta kradla denar, cigarete in alkoholne pijače, v enem primeru tudi moped. Gmotne škode je bilo za okoli štiri tisočake.


V času do 15. avgusta bo še nemoteno potekalo vlaganje zemljiškoknjižnih predlogov in vlaganje predlogov za izvršbo na podlagi verodostojne listine, vendar se sklepov strankam ne bo vročalo.

Nataša Juhnov
Na murskosoboškem okrajnem in okrožnem sodišču mesec dni ne bo vrveža. 
sodišča branko palatin počitnice sojenje
Kaj zdaj berejo drugi