vestnik

Začeli z obnovo mostu v Drakovcih

Vida Toš, 10. 11. 2018
Vida Toš
Na mostu v Drakovcih se je s sanacijskimi deli začelo v začetku novembra.
Aktualno

Odstranili bodo temelje starega mostu in postavili armiranobetonski škatlasti propust.

V Prlekiji je septembra močno deževje poškodovalo kar dva mostova - v Kuršincih in Drakovcih, na potoku Turja. Po uničenju obeh mostov, so po ogledu na terenu začeli izdelovati projektno dokumentacijo za sanacijo in jo skupaj s soglasji pridobili do konca oktobra.


Na mostu v Drakovcih so sanacijska dela že začeli in sicer v začetku novembra. V prvi fazi bodo dokončno odstranili betonske temelje starega mostu in na istem mestu postavili nov armiranobetonski škatlasti propust, širok 5 metrov in pol, dolg pa 5,75 metra. Svetli profil pretoka pa je 5,05 metra v dolžino in 3,25 metra v višino. V drugi fazi bodo uredili brežine iz lomljenca, večjih skal, ko bodo v betonu. Te bodo segale približno 10 metrov gor in dol vodno, vse do urejenega armiranobetonskega praga v koritu Turje.

cc8448672226d1a629c0d73069282d25
Vida Toš
Na mostu v Drakovcih se je s sanacijskimi deli začelo v začetku novembra.

Če bo vreme dovoljevalo dela, bo most v Drakovcih za promet odprt v prvi polovici decembra. Most v Kuršincih pa bodo začeli obnavljati takoj, ko bo zabetonirana spodnja plošča mostu v Drakovcih, kar bo predvidoma v drugi polovici novembra.

drakovci obnova mostu občina Ljutomer