vestnik

Začenja se drugi del akcije za večjo varnost motoristov  

M.V., 1. 7. 2019
Rok Horvat
Aktualno

Letos je na slovenskih cestah umrlo že trinajst motoristov, od tega osem v mesecu juniju. V okviru dvotedenske akcije bo policija izvajala poostren nadzor.

Ta teden se je začel izvajati drugi del nacionalne preventivne akcije za večjo varnost motoristov, katere cilj je opozoriti motoriste, naj v vročih poletnih dneh ne precenjujejo svojih voznih sposobnosti in ne podcenjujejo voznih razmer, so sporočili z agencije za varnost prometa. Visoke temperature namreč vplivajo na zbranost oziroma stopnjo utrujenosti pri vožnji,zato motoristom in drugim udeležencem prometa svetujejo, da se na ceste podajo strpno in previdno.

Poostren nadzor policije

Za vožnjo so potrebne različne spretnosti, kot je poznavanje motorja, upoštevanje pravil ter zelo dobra psihofizična pripravljenost, so v sporočilu za javnost zapisali na agenciji. Hkrati morajo biti motoristi stalno pozorni na več stvari sočasno in za svojo varnost poskrbeti z uporabo dobre zaščitne opreme.Ravno prevelika hitrost je poleg nepravilnega prehitevanja eden glavnih vzrokov za prometne nesreče, v katerih so udeleženi motoristi.Akcija bo potekala pod okriljem agencije za varnost prometa, pri izvedbi pa bo sodelovala tudi policija, ki bo v času akcije izvajala poostren nadzor.
motoristi policija