vestnik

Uradno se začenja pomlad, a naše kraje je pobelil sneg

STA, 20. 3. 2021
Vestnik
Prvi pomladni dan v Prlekiji
Aktualno

Danes se uradno začenja pomlad. Vreme sicer ne bo prav nič pomladno, saj je temperatura po ugotovitvah meteorologov že ves teden pod dolgoletnim povprečjem za to obdobje. Tudi konec tedna bo še hladno, postopno otoplitev pa na agenciji za okolje (Arso) pričakujejo v drugi polovici prihodnjega tedna.

Danes bo na Primorskem ob burji zmerno, drugod pretežno oblačno s snežnimi plohami. V nedeljo, ponedeljek in torek pa bo večinoma sončno in vetrovno, kaže vremenska napoved.



In zaradi vetra bo tudi hladno. "Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Veter bo vztrajal nad našimi kraji nekje do ponedeljka. Morda bo ponekod pihal veter še v torek, potem pa se bo postopno polegel," je v petek za STA dejala meteorologinja Veronika Hladnik Zakotnik.

V notranjosti Slovenije bo v soboto čez dan večinoma okoli pet stopinj Celzija, na Primorskem okoli deset stopinj. Naslednji teden bo povsod topleje. "Od nedelje bodo temperature okoli deset stopinj in se bodo postopno dvigale. Tako pričakujemo, da bodo konec prihodnjega tedna okoli 15 stopinj Celzija," je še povedala meteorologinja.

sneg, zima
Vestnik
Ponekod v Prlekiji je danes, kljub temu da je prvi pomladni dan, zapadel sneg.

Za zgodnje pomladansko obdobje je po njenih besedah značilno, da se vreme hitro spreminja. Tako visokih temperatur, kot smo jih bili v Sloveniji deležni pred nekaj tedni, zaenkrat ni pričakovati, ampak predvsem "temperature, ki so primerne letnemu času".

Minula meteorološka zima je bila za večji del Slovenije nadpovprečno topla, imeli smo tudi nadpovprečne količine padavin, v hribih veliko snega, po nižinah pa v glavnem dež.

vreme napoved
Kaj zdaj berejo drugi