vestnik

Začeli so se drugi dnevi cepljenja. Kje v Pomurju se lahko do sobote cepite med 8. in 20. uro?

Vestnik, STA, 13. 1. 2022
Vanesa Jaušovec
Do sobote bodo potekali dnevi cepljenja.
Aktualno

Po Sloveniji bo od danes do sobote potekala že druga akcija Dnevi cepljenja pod geslom Stopimo skupaj! Varno in zdravo naprej. V akciji bodo sodelovali zdravstveni domovi, nekatere covidne bolnišnice in mobilne cepilne enote. V teh dneh bodo cepilni centri odprti od 8. do 20. ure, naročanje na cepljenje pa ne bo potrebno.

Cilj akcije je precepiti čim več ljudi s prvim, drugim ali tretjim odmerkom. "Vsakdo šteje in vsak odmerek zaščite šteje. Odločitev za cepljenje je odločitev za zdravje in za vrnitev v življenje, kot smo ga poznali pred marcem 2020," je na ponedeljkovi novinarski konferenci ob predstavitvi akcije dejal minister za zdravje Janez Poklukar. K udeležbi so pozvali tudi epidemiologi. To so storili z namenom, da bi dosegli večjo precepljenost prebivalstva proti covidu-19 in s tem lažje prenesli pritisk koronavirusne različice omikron. Vsak odmerek cepiva je pomemben, še posebej ključen pa je poživitveni, je v torek dejal predstojnik mariborske območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje Zoran Simonovič.

murska-sobota, dnevi-cepljenja, zd-murska-sobota
Jure Zauneker
Dnevi cepljenja.

Kje bo možno cepljenje v Pomurju?

Dnevi cepljenja od danes do vključno sobote potekajo tudi v zdravstvenih domovih v Murski Soboti (ambulanta za cepljenje), v Gornji Radgoni, Ljutomeru in Lendavi. Naročanje ni potrebno, cepite pa se lahko med 8. in 20. uro. 

V sklopu prve akcije Dnevi cepljenja, ki je potekala med 19. in 23. decembrom, so v Sloveniji sicer opravili 76.544 cepljenj proti covidu-19. Kot je takrat ocenil Poklukar, so s tem preprečili približno 2000 hospitalizacij, 500 sprejemov v enote intenzivne terapije in 300 smrti.

koronavirus epidemija cepivo cepljenje dan akcija