vestnik

Zakaj je na mestnem pokopališču še zmeraj gradbišče? Komunala tudi z dnevnim barom

Rok Šavel, 13. 1. 2022
Rok Šavel
Komunala bo v odkupljenem objektu ponovno zagnala tudi gostinsko dejavnost.
Aktualno

Prostor za raztros pepela naj bi bil dokončan do konca lanskega oktobra.

Dolgo pričakovani prostor za raztros pepela na pokopališču v Murski Soboti še zmeraj ni dokončan. Mestna občina je konec junija 85 tisoč evrov vreden posel zaupala javnemu podjetju Komunala s 60-dnevnim pogodbenim rokom za dokončanje del od uvedbe v posel, vendar na mestnem pokopališču še danes ostaja gradbišče. Tudi župan Aleksander Jevšek je na zadnji lanski seji mestnega sveta spregovoril o tej problematiki in zagotovil, da občina dnevno pritiska na Komunalo, ki se izgovarja na pomanjkanje materiala.


Zataknilo se je pri dobavi betona, nov rok do konca marca

Kot je za Vestnik pojasnil direktor javnega podjetja Tomislav Zrinski, so pripravljalna dela, izkopi in temeljenje potekali po zastavljanjem načrtu, zataknilo se je pri dobavi montažnih betonskih elementov, katerih priprava in izvedba je po njegovih besedah tehnično zahtevna. Dobavitelj navedenih materialov je namreč imel težave zaradi epidemije in zastojev v proizvodnji.

pepel1
Rok Šavel
Komunala je postavila stebre z obodnimi nosilci, v izdelavi pa so še stene. Te bodo predvidoma postavljene konec meseca.

Komunala je sicer postavila stebre z obodnimi nosilci, v izdelavi pa so še stene, te bodo predvidoma postavljene konec januarja. »Pohodna plošča in zaključna ureditvena dela pa bi se izvedla do konca marca, ko je predviden tudi konec projekta po novelaciji časovnega načrta. Nekatera dela so odvisna tudi od vremenskih razmer,« pravi Zrinski, ki zagotavlja, da se zaradi zastojev vrednost investicije ne bo spremenila.

20220110_121217
Rok Šavel
Aprila naj bi bil prostor za raztros pepela vendarle dokončan in predan v uporabo.

Odprto vprašanje pa ostaja morebitna pogodbena kazen za zamudo, saj se bo po besedah direktorja Komunale ob dokončanju del in prevzemu ugotavljalo, ali so obstajali objektivni razlogi za podaljšanje roka. Pogodbena kazen znaša slabih 170 evrov za vsak koledarski dan zamude.

Komunala, ki upravlja pokopališče in opravlja tudi pogrebno dejavnost, ob tem dokončuje obnovo nekdanjega gostinskega objekta pri pokopališču, ki ga je za namen izvajanja pogrebniške službe lani odkupila za dobrih 157 tisoč evrov. Kot je še povedal Zrinski, bodo letos začeli urejati prostore, ki bodo namenjeni cvetličarni, del lokala pa bo tudi v prihodnje namenjen dnevnemu baru.

mestno-pokopališče pokopališče raztros-pepela murska-sobota komunala-murska-sobota