vestnik

Zakaj Pomurski galop letos v Gaberju  

Majda Horvat, 18. 4. 2018
Nataša Juhnov
Prvi Pomurski galop je bil leta 2016 na zemljišču KG Lendava pred Termami Lendava. Čeprav je najprej kazalo, da bo prireditev tu dobila domicil, sodelovanja pozneje več ni bilo. 
Aktualno

Teren v Dolgi vasi zaradi padavin  pod vodo, možnost izvedbe v Petišovcih odpadla. Gaberje sprejelo sodelovanje, zato skupaj konjeniška prireditev in obletnica nogometa.

Pomurski galop 2018, ki je po pridobljeni licenci priznan kot predtekmovanje tradicionalne mednarodne konjske dirke Nacionalni galop v Budimpešti, bo letos 2. junija v Gaberju. Konjeniška prireditev se seli v Gaberje zaradi premočenosti terena po obilnih padavinah v Dolgi vasi, kjer je potekala lani, odpadla pa je tudi možnost izvedbe dirke v Petišovcih. Pomurski galop bo tako potekal v sklopu tridnevne in zdaj že tradicionalne prireditve Vaški dnevi, ki jo pripravlja krajevna skupnost Gaberje. Letos jo bodo posvetili 70. obletnici delovanja NK Gaberje, zaradi vključevanja Pomurskega galopa pa bodo svoj program nekoliko prilagodili


Zemljišče za tekmovanje Pomurski galop, ki bo pred vaškim domom v Gaberju, bosta za tokratno prireditev odstopila Janez Zag in Irena Bažika, potekala pa bo v organizaciji Društva ljubiteljev konj Lendava in ob podpori narodnostne skupnosti ter Madžarske. Dirka v galopu je dolga 1100 metrov, jahači pa bodo nastopili vdveh kategorijah. Najprej bodo dirkali predstavniki madžarske manjšine, nato pa slovenski jahači, zmagovalci pa bodo predstavljali Slovenijo na nacionalnem galopu v Budimpešti.

pomurski galop gaberje konjeniška prireditev