vestnik

Zaposleni v Pomurskih lekarnah proti razgradnji javnega zavoda  

Vestnik, 2. 7. 2019
Nataša Juhnov
Aktualno

V Pomurskih lekarnah je trenutno 97 zaposlenih, ki so se danes v izjavi za javnost zavzeli za ohranitev javnega zavoda v sedanji obliki. 

»Ponosno opravljamo naše osnovno poslanstvo in odločno obsojamo politično motiviran razdruževalni odnos in interes župana ter direktorja občinske uprave Mestne občine Murska Sobota. Prepričani smo, da ima sedanja regijska organiziranost lekarniške dejavnosti v Pomurju nedvomno številne sistemske prednosti ter zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti preskrbe prebivalstva z zdravili. Zato morajo Pomurske lekarne ostati enovit javni pomurski zdravstveni zavod in zaposleni se bomo za to odločno borili. Upamo, da bodo uporabniki, ki so najpomembnejši deležnik ter katerih pravilno in kvalitetno zdravljenje je ustanovitveni namen delovanja javnega zavoda Pomurske lekarne, naša skupna prizadevanja podpirali,« so med drugim zapisali.
V soboški mestni upravi se trenutno namreč ukvarjajo s pripravo dokumentacije, potrebne za izstop mestne občine iz Pomurskih lekarn in delitev premoženja lekarn. Kot smo že poročali, je konec aprila na izredni seji soboškega mestnega sveta, posvečeni dogajanju v Pomurskih lekarnah, župan Aleksander Jevšek postavil ultimat – če v 60 dneh ne pride do menjave vodstva tega javnega zavoda, bo mestni upravi naročil, da sproži postopke, potrebne za ustanovitev novega javnega lekarniškega zavoda na območju mestne občine, kar se je tudi zgodilo.

Več o tej temi v prihodnjem Vestniku
Pomurske lekarne