vestnik

Zaradi močnega vetra tudi Pomurci ostali brez elektrike

Vestnik, 4. 2. 2020
Profimedia
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Elektro Maribor sporoča, da so večino izpadov že odpravili, včeraj popoldan pa je bilo še vedno brez elektrike okrog 2500 odjemalcev.

Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, je včeraj ob 9.24 prišlo do izpada električne energije na razdelilni transformatorski postaji (RTP) Murska Sobota, na izvodu VOD Selo. Brez elektrike je ostalo 1243 odjemalcev. Do prekinitve električne energije je prišlo tudi v RTP Radenci, na izvodu VOD Črnci. V tistem območju je brez elektrike ostalo 1185 odjemalcev. Izpad se je zgodil tudi v RTP Radenci, na izvodu VOD Ljutomer. Tam je bilo brez elektrike 739 odjemalcev. 

Iz Elektra Maribor so medtem sporočili, da je zaradi posledic neurja z močnimi sunki vetra prišlo do poškodb elektrodistribucijskega omrežja na območjih razdelilno transformatorskih postaj Ruše, Dobrava in Lenart, Ptuj Breg, Radenci, Murska Sobota, Ljutomer, Ormož, Podvelka, Rače, Slovenska Bistrica. Ob 9.45 je bilo zaradi tega brez oskrbe z elektriko več kot deset tisoč uporabnikov. "Sodelavci Elektra Maribor si prizadevajo za čim hitrejšo odpravo okvar oziroma, da se zagotovi ponovna oskrba z električno energijo za vse uporabnike," pravijo. 

Dodajajo še, da so do 12. ure ekipe na terenu že zagotovile oskrbo več kot 7500 uporabnikom, njihova prioriteta pa je čim prej ponovno vzpostaviti oskrbo z električno energijo za vse uporabnike. 

dežnik, dež, veter
Reuters
Veter je povzročil nekaj nevšečnosti tudi v Pomurju.

Močan veter pa je okrog 10. ure v Babincih podrl tri drevesa, ki so padla čez cesto. Drevesa so odstranili gasilci PGD Babinci. V Gibini pa je veter podrl električne drogove, ki so zanetili požar na bližnjem drevesu. Omejili so ga gasilci PGD Razkrižje in Ljutomer, ki so tudi počakali dežurnega delava Elektra Maribor, ki je odklopil elektriko. 

pomurje veter električna-energija izpad
Kaj zdaj berejo drugi