vestnik

Zavarovalnice zaprle poslovalnice, banke s krajšim delovnim časom

T. L./STA, 16. 3. 2020
Nataša Juhnov
Nekatere banke s torkom prehajajo na krajši delovni čas poslovalnic, zavarovalnice svoje poslovalnice danes zaprle.
Aktualno

Nekatere banke s torkom prehajajo na krajši delovni čas poslovalnic. Svoje kontaktne centre pa so danes zaprle zavarovalnice, ki odslej najbolj pogoste storitve nudijo le še prek telefona ali spletnih kanalov.

Skladno z ukrepi vlade republike Slovenije, ki do nadaljnjega zapira oziroma omejuje vse nenujne storitve, ter s priporočili stroke za ustavitev javnega življenja ravnajo tudi v zavarovalnicah Triglav, Sava in Generali, ki so s ponedeljkom zaprle večino poslovnih enot. Tako odslej najbolj pogoste storitve nudijo le še prek telefona ali spletnih kanalov.

Stranke naj za uporabo storitev ali komunikacijo z Zavarovalnico Triglav uporabljajo izključno elektronske in telekomunikacijske poti, saj ima zavarovalnica vzpostavljene rešitve za sklepanje zavarovanj, obravnavo škod ipd. tudi na daljavo (brez fizične prisotnosti obeh strani), so zapisali v sporočilu za javnost. Za informacije o zavarovanjih lahko stranke pokličejo svojega zavarovalnega zastopnika ali mu pošljejo e-sporočilo. Vprašanja lahko posredujejo tudi na e-naslov info@triglav.si ali pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 555 555 enote za odnose.

Za podobne oziroma enake ukrepe so se odločili tudi v zavarovalnici Generali. "Za sklenitev ali obnovo zavarovanja pokličete svojega zastopnika ali na brezplačno telefonsko številko 080 70 77, sporočilo lahko pošljete tudi na info.si@generali.com. Prijavo škode pa lahko prijavite preko spleta, portala Moj Generali oziroma jo preko elektronskih naslovov oziroma številk," piše na njihovi spletni strani.

Tudi v Zavarovalnici Sava so sprejeli izredne ukrepe: "Za sklenitev zavarovanj in podaljšanje smo vam na voljo na telefonski številki 080 19 20 in na elektronskem naslovu info@zav-sava.si, preko elektronske pošte oziroma telefona pa se lahko obrnete tudi na svojega zavarovalnega zastopnika. Zaradi nekoliko okrnjenega delovanja bo morda prihajalo do časovnih zamikov pri obravnavi škodnih zahtevkov," so zapisali.

Banke s torkom poslujejo drugače

Poslovalnice NLB bodo od torka začasno poslovale po spremenjenem delovnem času, in sicer bodo vsak delovnik odprte od 8.30 do 13. ure. 

Poslovalnice Gorenjske banke bodo odprte od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro. Določene poslovalnice bo banka začasno zaprla, so napovedali. Ob tem so dodali, da so na najbolj obiskanih bankomatih komitentom omogočili brezplačno plačevanje položnic.

V obeh bankah svetujejo uporabo kartic ter spletne in mobilne banke. Za neodložljive posvete naj se stranke napovedo, v poslovalnice vstopajo posamično ter uporabljajo razkužila in spoštujejo medosebno razdaljo, so ponovili. Banke spremembe ažurno objavljajo na svoji spletni strani.

Preberite še: Pošta Slovenije: Zagotavljanje poštnih storitev bo prilagojeno

zavarovalnice zaprtje koronavirus banke