vestnik

Zavod za turizem, šport in kulturo Šalovci: Imeti moramo višje cilje

Damjana Nemeš, 31. 12. 2019
Damjana Nemeš
Župan Iztok Fartek je poudaril, da morajo v programu dela zavoda stremeti k višjim ciljem.
Aktualno

Občinski svet Občine Šalovci in svet Zavoda za turizem, šport in kulturo Šalovci sta dala soglasje k programu dela zavoda in k finančnemu načrtu za leto 2020.

Program dela s finančnim načrtom, ki je bil predstavljen na zadnji redni občinski seji, je pripravil vršilec dolžnosti direktorja zavoda Bernard Goršak s člani sveta zavoda in županom občine Iztokom Fartkom. Kot je pojasnil župan, je pripravljeni program dela preveč realen. »Ob predstavitvi sem opozoril, da moramo imeti višje in bolj optimistične cilje in načrte. Posebej sem opozoril, da moramo že v tem času veliko moči in energije nameniti promociji in trženju. Za prihodnje leto imamo že kar nekaj rezervacij za turistično-nastanitveni center Peterloug v Markovcih, vendar imamo še veliko manevrskega prostora pri tem, kako privabiti turiste. V kratkem bomo začeli nadgradnjo vsebin omenjenega centra, zimski čas pa bi prav gotovo morali izkoristiti predvsem za promocijo in trženje, kar bi pripomoglo k povečanju števila turistov v naših krajih,« je dodal.

479fb741b9205c03047bb1e5c04d2ef5
Adriana Gašpar
Turistično-nastanitveni center Peterloug v Markovcih na Goričkem.

Program dela med drugim vključuje obiske gostov in njihove prenočitve v Peterlougu, kot je poudaril Fartek, pa je članom sveta zavoda in direktorju priporočil, da turistične produkte, ki so že ustvarjeni, spremenijo v enodnevne, tridnevne ali sedemdnevne aranžmaje in jih kot take tudi ponujajo občanom ter gostom. »Osredotočiti se moramo tudi na šole, saj imamo kar nekaj naravnih znamenitosti in kulturne dediščine, ki jih moramo vključevati v našo ponudbo. Redko imajo namreč gosti oziroma turisti možnost čezmejnega pohoda, kolesarjenja ob državni meji, ogleda najsevernejše točke Slovenije ali izvira Krke. Vse to je treba potencialnim turistom predstaviti. Predlagal sem tudi, da bi v začetku leta na več naslovov poslali zloženke, brošure, filmčke, ki jih imamo, in tudi tako obveščali o naših turističnih točkah čim širšo populacijo,« je povedal Fartek. Kot že rečeno, je občinski svet dal pozitivno mnenje k programu dela, s tem da se bodo med letom še dodajale vsebine in aktivnosti, predvidevajo namreč, da bodo na turističnem področju dobili še kakšen projekt, s katerim bi povečali možnost dodatnih vsebin na celotnem območju občine.

ŠALOVCI zavod-za-turizem,-šport-in-kulturo-šalovci
Kaj zdaj berejo drugi